top of page

Veckorapport!

Jösses vilken vecka det varit, jobbat 7-21 varje dag! Det mesta beroende på att plöjningen verkligen behövt bli klar sådär 1,5 månad efter slutdatum. Men nu är det färdigt och jag kan förhoppningsvis ta tag i högen som blivit liggandes på kontoret.


I måndags kördes Phantom hem till sin ägare och jag hämtade även ett nytt sto som ska stå inackorderad.

I tisdags hade vi hovslagaren här, så även idag fredag.

I onsdags hade vi Hästspecialisten Tove här och exportröntgade James & Qristall som bägge skötte sig med den äran och även var helt UA på röntgen, så skönt!


Härlige Phantom som fölEmma har helklippt Gullmar och husse har fixat hans vagn, så nu ska vi ut och köra! Han är så otroligt fin & fräsch trots sina 27 år men jag är rädd att han "slammar" igen när Bibbi 3 år bara skrittar på honom korta promenader så det känns väldigt bra att få honom i vagn så vi kan motionera lite mer.


Lille Demon har fått fång igen och jag tror att det är tredje gången i år och att vi nu måste börja fundera på att avsluta. Han är helt oberörd på smärtstillande, men får fång så fort han får ett enda grässtrå i munnen. Känner att det inte är ett hästliv att gå med munkorg alla dagar om året.


Demon som unghäst när han tålde gräs. Jag hatar fång!Vi har även haft en mastit (juverinflammation) på ett inackorderat sto, men med medicinering, urmjölkning och massage verkar hon nu vara kry igen.


Stackars Ferguson har troligtvis fått en hovböld och hoppar nästan på tre ben så han är intagen på stall. Hovslagaren hittade inget, men den kan ju sitta högt upp så vi avvaktar lite till innan vi slår på stora klockan.


Idag såldes även halva James till Pia som vi redan deläger Zonya & J-Lo med, tidigare även Pralin. Ser verkligen fram emot att se hur han utvecklas, hittills har vi inte varit missnöjda.


Mycket ung James!Och så vill jag bara hylla min man Magnus, oftast kallad husse, för hans otroliga hästkänsla. Tyvärr är han otroligt allergisk och försöker att undvika att umgås med hästarna, men ibland måste jag verkligen ha hans hjälp som tex med mastit-stoet. Hon hade oerhört ont i juvret och jag försökte få på brems, men lyckades inte. Tillkallade husse som bara nyper tag i mulen och lyckas hålla kvar tills jag fått på bremsen.

Eller som idag när jag hade extrem tidsbrist och han fick lov att hjälpa mig ta in hästarna som står på stall och är alldeles för många (föl, unghingstar och några ston). Han gör det med samma känsla och auktoritet som att han hanterade hästar dagligen på proffsnivå, förvisso har han mycket hästkunskap sedan innan, men ändå. SÅ himla duktig och trygg och en ren katastrof att han inte kan umgås mer med hästarna utan att bli sjuk!


Husse med älsklingen GoodlookingTrevlig helg!
215 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

bottom of page