top of page

Var ska jag börja?

Vi har haft några tuffa veckor och till viss del har ni kunnat följa dom på #todaysmvg men det finns så mycket mer att berätta. Jag är egentligen alldeles för blödig för detta yrke och när jag mår dåligt så bara orkar jag inte skriva. Jag försöker hålla igång todays, men det är knappt.


Om jag nu ska försöka ta saker och ting i turordning så är det Zonyas fölning som står på tur.

Zonya MVG (F2)*** är vårt fantastiska egenuppfödda sto som 2012 blev Sveriges högst bedömda häst på kvalitén, därefter var hon femma på Breeders. Hon är ett fantastiskt sto och har tidigare lämnat två väldigt fina avkommor varav förra årets Zonat MVG var 4:a på Rikschampionatet.


På dygn 335 så droppade det vit mjölk. På 336 dygn så stundom droppade det och stundom sprutade det mjölk på fm och jag ringde delägaren Pia och sade att nu kommer hon föla. Pia kom ut, men något föl kom inte ;).

Klockan 21.30 på kvällen behagade hon äntligen föla och ut kom en stor & rejäl svart hingstunge med stor stjärn och snopp. Galet vacker!


Fölungen e.Bon Coeur fick namnet Zorn MVG. Det var givet att det skulle vara något på Z och Zorn hette Zonyas mormorsmors Zaidas helbror.

Zorn 863 f.1977 exporterades till USA 1980 och gick internationell Grand Prix och vi kände att det var dags att återanvända namnet i stofamiljen för att hedra den gamle fantastiska Zorn.


Lille Zorn är en helt fantastiskt pigg och glad fölunge med otrolig utstrålning och här kommer jag attityd. Vi ska försöka filma lite på söndag och hoppas att han vill springa fint! Zorn är precis som alla hingstar till salu!


Fortsättning följer, förhoppningsvis redan i morgon.

473 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page