top of page

Sorry!

Just nu och några veckor framåt kommer det att vara tyst i bloggen, men jag kommer förhoppningsvis skriva desto mer därefter. Vi åker på en mycket välbehövlig semester på torsdag nästa vecka och är borta 14- 31 mars och därefter är det dags att stalla in och börja vaka på april-stona, galet spännande!

När man har en så här pass stor verksamhet så är det mycket som måste vara klart innan man kan åka iväg så all min tid går åt till att förbereda för vår frånvaro, därav min tidsbrist. Vi har väldigt bra medarbetare så det kommer gå galant, även om det är mycket att styra runt innan. Hanna ska bo i huset och ha hand om stora hunden Ina och lilla Ella kommer vara hos min mor.

I onsdags hade vi årsmöte i SWB Södermanland och det var otroligt bra uppslutning. Axel Wallman från Mälarkliniken höll ett väldigt intressant och bra föredrag om hållbarhet och hur vi ska avla för hållbarhet. Något som verkligen påverkar hållbarheten är att föda upp hästar på så pass stora ytor att dom kan springa ordentligt och helst ska det gå fort för att stärka senor, muskler och ligament något som bara går att påverka tills hästen är 1,5 år. För att fölen ska vilja röra på sig är det förstås också viktigt med jämnåriga lekkamrater! Vi är duktiga på detta i Sverige gentemot utomlands där det ofta är brist på mark och det på många större stuterier föds upp hästar i stora inomhushallar, något att ta med i vår marknadsföring när det gäller SWB.

Axel pratade också om dom här stora extrema gångarterna och att det kanske inte är hållbart i längden. Dock är det svårt som uppfödare att inte haka på trenden då fölköpare gärna vill ha spektakulära gångarter. Ett uttryck som hans fru (equiterapeut) myntat – Lite stel är aldrig fel, höll han högt. Ja, det ligger nog något i att överrörliga, väldigt spektakulära hästar som hela tiden går på sitt yttersta tar slut fortare än dom som är lite mer “normala” i sitt rörelsemönster. Dock är det vad som premieras och efterfrågas så svårt att inte avla därefter, men helt klart något att tänka på.

Just nu pågår hingstpremiering i Herning. Jag har tyvärr inte kunnat titta så mycket pga tidsbrist men har sett några riktigt fina spännande hingstar, bla svenske Mr Grey VH e.Grey Flanell.

Slutligen vill jag bara säga att nu är det nära! Idag är det endast 39 dagar kvar tills det första stoet är beräknat, dock räknar jag dessvärre med att hon går över. Det är Zonya MVG (F2)*** som är först ut och hon är dräktig med Donkey Boy. Här nedan syns hon med sitt första föl Zacharias MVG e.Mr Vain GJ.

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Komentarze


bottom of page