top of page

So far, so good!

Vi har blivit lyckligt lottade och fått två friska stoföl hittills! Det är Grodan & Jawa som nedkommit med fantastiska avkommor. Allt skulle vara till salu i år, men husse har redan sagt att Gooding stannar så jag får väl kanske också spara en. Men det kommer ju så många fler fina så hur tusan ska jag kunna välja?!


Grodan var först ut och fick på dygn 334 ett fantastiskt litet stoföl e.Explosive Matter som fått namnet Gooding BTB. Grodan var caslicksydd och jag klippte upp henne i första krystvärken. Hon ställde sig upp och jag såg en röd hinna komma ut, tänkte att fosterhinnan färgats röd av blodet från klippningen. Men nej, det var en redbag, alltså att moderkakan kommer först.

Jag har bara varit med om det en gång tidigare och eftersom syresättningen försvinner till fölet då moderkakan släppt så är det brått att få ut ungen. Ringde efter husse som sov, men snabbt var på plats i stallet och drog ut henne. Lilla Gooding var hyfsat snabb upp på benen och diade själv efter 2 h. Foalchecken var på topp!

Hon är nu en riktigt sprallig fölunge som ser ut som att hon ska kunna dra in många miljoner till oss ;).
Sedan kom då Jawa som egentligen skulle vart först ut. Hon fölade på 348 dygn och ut kom ett stort föl. Det var rätt mycket blod och inte helt lätt att krysta ut henne, som tur var hade jag veterinärstudenten (sista året) Axel här som hjälpte till hela skedet. Jag fick lite lätt panik när det tog sådan tid och var så mycket blod, men Axel var lugn och saklig och löste det hela galant. Tilläggas bör att Jawa är mitt absoluta favoritsto så alltid lite jobbigare då.

Efter 30 min stod hon på benen och 1h gammal diade hon själv. Råmjölken låg helt ok, men vi tog även här en foalcheck försäkerhetsskull och även den visade full pott!

Alla Jawas föl döps efter kända personer på J och hon har fått namnet Jackie Collins MVG, stolt fader är Janeiro Platinum och hon är galet fin!


Ps. Jag kan lova att ingen DV har mer träning på foalcheck än Axel (tränade även förra året), han kommer göra succé i sommar hos distriktarna!
Nu väntar vi på Zonya som är på 330 dygn och Diva som är på 340. Sedan följer ett helt gäng till. Väldigt spännande!

247 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

bottom of page