top of page

Riktigt dålig magkänsla!

Min älskade fantastiskt fina Heart on Fire (Hjärtat) har återigen satt juver alldeles för tidigt :(.

I år har vi haft henne på stall för att ha ännu bättre koll och kunna sätta in resurser om så behövs. För ca 10 dagar sedan såg jag att hon började fylla upp juvret och jag ringde direkt veterinären för att kunna ställa diagnos om det var placentit (infektion av moderkakan). Tyvärr hittade jag ingen veterinär som hade kompetensen för att mäta tjockleken på moderkakan och som kunde komma till stallet, men Hippotrim sattes in då misstanken ändå var placentit.


Jag tyckte först att juvret gick ned eller iaf inte blev större, men i morse var det alldeles för stort för att jag ska känna mig bekväm när hon har en månad kvar till beräknat datum (9/5).

Att vaka på fölningar är otroligt spännande, men att vaka på en kastning känns bara så jäkla ledsamt. Kan hon bara hålla sig 15 dagar till så kan det ändå finnas chans att det går bra även om jag tvivlar på att det är utgången av detta. Ni ska veta att det är tufft att vara uppfödare, både känslomässigt och ekonomiskt!


Hjärtat & Harry 2019J-Lo och Glorious som egentligen är först ut är hemma på stall nu. J-Lo som är på 322 dygn idag ser ut att dröja och detsamma gäller Glorious som är på 314 dygn idag. Men otroligt spännande!


Kamerorna på dom tre första kom upp idag och det gick för ovanlighetensskull otroligt lätt att koppla in dom. I morgon ska jag ge mig på fölningsselarna och hoppas på samma utgång!


Dålig bild eftersom jag inte har någon belysning på då jag inte tror dom kommer föla i natt iaf.En inackordering ska köras till seminstationen, James ska flytta till Strömsholm & Pia, och några fler "föl" ska vänjas av kommande vecka. Men i övrigt så går livet på gården sin gilla gång.


Hingstvalen börjar falla på plats, men är långt ifrån befästa. Allt kan ändra sig in i det sista!


Håll nu tummarna för att Hjärtat kan hålla sig minst 15 dagar till och även för att vi får en bra säsong med enkla fölningar och friska föl <3.


Det var allt för denna gång, ha det bäst och kram på er!

// Milla

668 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

bottom of page