top of page

Platsbrist!

Jag har tre avdelningar i mitt stall och den delen som är isolerad (kallad stallet, dom andra kallas logen & uteboxarna) har fyra boxar, två stora fölboxar a´16 kvm och två lite mindre boxar. Inredningen i stallet byggdes 1990 och det börjar verkligen vara på upphällningen, typ binda ihop dörrarna för att dom inte ska gå upp och hål i väggarna. Jag har en längre tid påtalat att det behövs ny inredning och plötsligt händer det, igår började boxarna rivas. Jag visste förstås om det sedan tidigare, men kanske inte att det skulle hända så snabbt och hade räknat med mina tre uteboxar och sex boxar på logen. Alla hästar som skulle stå på stall fick plats med råge enligt mina beräkningar. Dock insåg jag idag att dom nio boxarna reducerats till sju eftersom vi har ett föl med hovbensfraktur som varit helt galet vild på box. Pga av det gjorde vi om dom tre uteboxarna till en enda stor box där han får vistas med sin mor. Dom är mycket lugnare, men det ställde ju till det en del för mig insåg jag hastigt och lustigt.

Hursomhelst så skulle ändå inackorderade Påsen med föl och Ally & Abba så småningom ut på lösdrift, men det fick ske redan idag. Platserna behövs för en nykomling som kommer i morgon och för att Hjärtat behöver hem för bantning och Janis som ska hem på gödning. Ally var rätt upprörd, men Påsen som är ett riktigt coolt fullblod hetsade inte upp sig det minsta. Förvisso har hon gått i den lösdriften tidigare så hon kände såklart igen sig.

Bilder från dagens ihopsläpp i lösdriften hemma på Viby. Där går nu fyra ston med föl, dock fastnade inte alla på bild insåg jag när jag letade bilder.

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page