top of page

Platina (65)

Jag vet inte än om Platina kommer vara kvar här en säsong till då hon bara är inlånad. Dels kanske ägaren vill betäcka henne igen och dels har jag så himla många egna ston så jag vet inte om jag har möjlighet att ha inlånade också. Hur som så är det ett väldigt fint litet sto ur ett mycket bra möderne där hennes mormor Uvularia är helsyster med hingsten Tip Top 962 e.Master- Chagall. Ur mödernet kommer även många diplom och tävlingshästar.

Tip Top och Kyra Kyrklund skrev ett stycke historia då de vann Breeders Trophy tre år i rad och var först att kamma hem unghästmiljonen. Han såldes sedan till USA där han bla. tog lagbrons i VM och fick ett otal placeringar i Grand Prix. Även Tip Tops & Uvularias far Master kommer ur detta möderne, men på längre håll. Det är nämligen så att deras mormor & farmor är systrar, alltså linjeavel på stoet Peso som är både mormorsmor & farmorsmor. Verkar ha funkat bra!

Platina är e.Metall- Don Schufro- Master- Chagall, ett fäderne jag gillar mycket! Modern Alice har en helsyster som bla. lämnat svårklasshästarna Zlatan M.Ge & Hampuz M.Ge, Zlatan deltog även i unghäst VM. Alice själv fick bara två avkommor där Platinas äldre bror fick diplom som 3-åring, Platina skadade sig tyvärr illa i ett framknä i samma ålder då hon fastnade i ett staket. Exteriört är Platina liten men fin, möjligen att jag skulle kunna tänka mig lite mer välvd hals. Gångartsmässigt är det lite svårt att säga hur hon rör sig då hon har sitt knä som hämmar henne.

Till Platina vill jag ha hingst som lämnar stort och mycket gång. Första valet förra året var Springbank, dock tog hon sig inte med honom så lite akut på slutet så bytte vi till Quaterhit och då tog det direkt. Jag känner mig lite för osäker på henne för att veta om det är en vinnande kombo, så den som lever får se. Tidigare har hon lämnat bra med Benetton Dream, så kanske att sonen Bon Coeur kan vara ett bra val. Jag ser väldigt mycket fram mot årets fölunge och hoppas att Quaterhit kan bidra med lite vitt då Platina själv nog inte har ett enda vitt strå :).

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page