top of page

Pagila MVG

Mitt i julstöket fick jag några minuter över, men dom närmaste dagarna blir det nog inget bloggande.

Inser att jag har glömt Janis, dotter till Jawa, som är dräktig med Harlem D. Dock är det så att hon ska få detta föl och sedan är tanken att hon ska in i sporten, därför ingen betäckning i vår. Vi hoppar över Lowliness som är travare och Nicole är såld, så nästa sto att analysera är min älskade Pagila.

2002 köpte vi en 1-års hingst e.Gigolo u.Popea e.Pascal- Illusion av Henry Andersson i Västergötland. Vi hade tittat på många hingstar och alla var ur mycket bra mödernen innan vi hittade Pagilo. Modern Popea var diplomsto och elit-premierad och hade lämnat den godkända hingsten Panasso som vann Talangjakten -99 (dåvarande 3-års championatet) och år 2000 var han i final i Rikskvalitétstävlan och även finalist i 4-års championatet.

Jag red in Pagilo och han var en dröm att rida, han hade en sådan fantastisk ridbarhet så man bara satt och log. Jag visade honom på kvalitén där han fick 888-9 för sina gångarter uppsuttet och därmed kvalade han till 4-års championatet. Jag kände att det var inget för mig att rida, så en månad innan start skickades han ner till Gustaf Johansson som gjorde sista finliret och också visade honom helt fantastiskt. Faktiskt så bra så att dom vann! Det var fyra godkända hingstar med och han slog dom alla, bla. Hermes (Hjärtats far) och Santana (Hjärtats bror) som bägge gått Grand Prix därefter. Jag är helt säker på att Pagilo även gått GP om han fått leva.

Hursom så började jag leta efter en syster till Pagilo att få köpa till avel och jag fick låna hans helsyster Pogila, lyckan var total! Pogilas första föl blev Pagila och jag var så lycklig att ha fått en arvinge till den helt fantastiske Pagilo och det var därför hon fick heta just Pagila och det är även därför hon är en sådan hjärtehäst för mig!

Pagila har ett helt fantastiskt temperament och även samma ridbarhet som dom här P-hästarna besitter. Hon reds in bara för att se att hon gick att rida på och sattes därefter direkt i avel. P-hästarna brukar bli rätt stora men Pagila är nog bara runt 163 cm och även rätt ädel. Hon är lite lång i ryggen, men med lite kortare kors. Fin hals som kanske är något kort, men hon har en fantastisk utstrålning och ett väldigt vackert huvud. Rörelsemässigt så har hon fantastiska bakben, men skulle kunna önska lite bättre galopp. Dessvärre är hon väldigt intåad, något som övriga i stofamiljen inte är, då dom är mer mot uttåade eller fransyska. Vi har funderingar på om det kan vara en fosterskada då hon var väldigt windswept när hon föddes. Tänkte att vi provar att ta ett föl för att se om benställningen nedärvs, det blev Pharin som är superkorrekt i sina ben.

Oj, vad långt det blev men till Pagila letar jag då hingst som framförallt är korrekt i sitt framställ och som gärna ger lite storlek. Jag vill förstås behålla det fantastiska temperamentet och ridbarheten och få lite bättre galopp, i övrigt är jag rätt nöjd med gångarterna. Söker en hingst som lämnar långa linjer, sonen Portofino e.Donkey Boy har allt jag söker, dock var han så stor vid födseln att det blev ett väldigt svårt felläge där Pagila höll på att stryka med så vågar nog inte använda Donkey Boy igen på henne. Jag tror att tex. Bon Coeur skulle kunna passa henne, men det finns såklart många fler. Hon fölar sent så jag föredrar en hingst som står i Sverige. Hon är nu dräktig med Dalwhinnie och jag hoppas på en ny Predator, fast sto.

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Kommentare


bottom of page