top of page

Oj, vad jag gillar honom!

Jag är hopplöst förälskad i Hesselhöj Donkey Boy, namnet till trots. När jag skriver mina hingstlistor så står han på nästan alla ston, hur jag än gör. Jag tror han kan passa väldigt många ston, kanske inte till ston med för korta ryggar bara. Han verkar lämna stort också, så kanske inte för stora ston. I användningsrådet från SWB står även att han används med fördel till välbenade ston, så även det är väl något att ta i beaktande.

Jag gillar honom för hans fantastiska rörlighet och skritt. Jag tycker även att hans trav och galopp är riktigt fina. Jag gillar honom för hans otroligt uttrycksfulla huvud och typ som jag också anser han nedärver. Och jag gillar honom för hans fina temperament. Jag tycker alltid han ser så avspänd, ridbar och trevlig ut. Kort sagt, jag gillar honom!

Vår väldigt fina och rörliga SWART Portofino MVG har honom som far, så på Pagila MVG satt han som en smäck och i april får vi två till. Det är Zonya MVG e.Don Primero och Taiga e.Rambo som är dräktiga med honom. Ägaren till DB har gått ut med att han kommer finnas på färskt i år, men att det är sista året på ett tag då dom ska fokusera på tävling. Jag kommer nog att använda honom till några ston, frågan är vilka?

Jag tror att Pharin MVG, syster till Portofino kan vara en het kandidat och kanske Noblessa. Noblessa behöver hingst som kortar upp och förädlar vilket han säkert kan bidra med, dock lär väl ungen bli rätt hög. Jag har nog några till som han passar till, men jag måste väl fundera i lite andra banor också :).

Här en film på en avkomma född 2016 med BH Zack på mödernet. Galet fin!55 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page