top of page

NÀst sista fölet Àr hÀr!

DSC_0311

I fredagskvÀll kl. 22 fölade Finesse pÄ dygn 322. Hon visade inte sÄ mycket tecken mer Àn att mjölken var vit i ena spenen pÄ morgonen. PÄ kvÀllen var juvret fortfarande rÀtt sladdrigt och hon var inte svullen bak, dock vit mjölk i ena spenen och grumlig i den andra. Dock var hon precis skogstokig i boxen och stegrade och slog bakut om vartannat. NÀr hon vÀl lade sig ner förstod jag direkt att det var fölning pÄ gÄng. Det blev en mycket enkel fölning och ut kom en fantastiskt fin svart hingst utan ett endaste vitt strÄ. Finesse har rÀtt mycket tecken sÄ jag hade hoppats pÄ lite vitt, men svart funkar förvisso bra det ocksÄ :).

Den lille har döpts till Fendt MVG och Àr e.Grand Galaxy Win u.Finesse (guldbelönad) e.Flamur- Weltruf- Fortissimo. Det  Àr en sÀrdeles pigg liten krabat som direkt han var ute försökte resa sig. Dock tog det ett tag innan han kom upp pÄ benen efter ett antal försök och efter 2,5 h hittade han maten. Jag hade nappat honom med tre dl finfin rÄmjölk innan, den bÀsta rÄmjölken i Är faktiskt!

Nu Àr det bara Pagila kvar, hon Àr berÀknad till 11 juli.

En fjÀrde drÀktighet ramlade dessutom in i fredags. Taiga Àr drÀktig med Donkey Boy och denna gÄng Àr det sÀkert att det inte Àr nÄgon cysta.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

All in!

bottom of page