top of page

Lycka!

Vår fantastiskt älskade Diva MVG som inte bara är extremt snygg utan också väldigt trevlig, har nu fått OK av veterinär på att betäckas 2019.

Diva MVG (F2) f.-16 e.Van Vivaldi u.Derrydona*** e.Londonderry- Rohdiamant, 2 år på bilden.

Diva skadades som föl i ett bakknä och fick först fel diagnos två gånger eftersom felet inte syntes på vanlig röntgen då det var mjukdelar som var skadade. Efter en CT-scanning på Strömsholm hittades det egentliga felet som var en skadad menisk och trasiga ligament. Dock gick det inte att se om även brosket var skadat. Vi beslutade att öppna henne och om brosket var dåligt skulle hon inte väckas igen.

Allt gick bra och det såg bättre ut än väntat, prognosen var mycket god men hon har ändå inte blivit helt fräsch. Jag kände att nu inför stundande betäckningssäsong så ville jag veta om hon är tillräckligt bra för att klara att gå dräktig, men även om vi kan göra något mer för att hjälpa henne.

Diva 1 år gammal.

Förra fredagen hade jag därför en veterinär ute som direkt sade ok för betäckning. Hon har en stor galla så vi behandlade också knäet även om veterinären var lite tveksam till om det skulle göra någon nytta med tanke på att en inflammation borde ha läkt ut av sig själv på så lång tid som gått sedan operationen, men det var ändå värt ett försök. Och jag kan meddela att det fungerade, för idag såg jag henne trava i hagen och det såg helt ok ut. Det känns så himla underbart och jag är SÅ glad då hon är en riktig hjärtehäst för mig! Jag är helt säker på att hon kommer lämna fantastiska föl då hon själv är galet fin och hon kommer ur ett mycket starkt möderne. Hennes mor Derrydona är högt bedömd och vann sitt tre-års test. Därefter kommer många led med elitsston. Diva har även en morbror som har vinster i svår dressyr!

Eftersom hon svarade så bra på behandlingen så kommer vi att göra några till för att hjälpa henne ytterligare, älskade fina Diva! Nu gäller det bara att komma på vilken hingst som ska få den äran.

19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page