top of page

Kastrering mm!

Jag avskyr kastreringar och är mer eller mindre livrädd hela tiden, men förra fredagen blev stackars Zorn av med sina testiklar i alla fall. Hans ägare Lena var här och höll i, så jag behövde bara vara lite assisterande åt veterinären.

Jag är helt av den uppfattningen att en valack har ett betydligt bättre liv än en hingst, sedan kan man så klart ha olika uppfattningar om hur tidigt man skär lovande individer.

Zorn var väldigt svullen från början, men nu börjar det se ganska normalt ut. Risken för komplikationer är väl inte helt över än, men det känns ändå rätt lovande nu när det gått 9 dagar så jag hoppas vi slipper problem. Peppar, peppar men sedan vi började ha alla nykastrerade hingstar i lösdrift i stället för på box, så har vi inte haft en enda komplikation.


Zonya & Zorn 2020.Stona som fölar först har även fått sin första virusabort-vaccination och dom tre först födda fölen har fått sin första A2/Tetanus.


Nice har flyttat från Strömsholm till Vilsta Ridskola då hennes ordinarieryttare dessvärre skadat sig igen. Ny ryttare är duktiga Jeanette Bengtsson som även ridit henne en del på Strömsholm och gillar henne skarpt.


Nice & olyckskorpen Pia.Jag har också varit och tittat på Janis Joplin MVG som med min syster Cicci på ryggen startat sin första pay & jump på Vilsta. Detta gjorde hon med bravur då hon inte är helt enkel, väldigt talangfull men med en hel del humör. Nu verkar hon dock ha fattat galoppen och är betydligt mycket mer med på noterna.


Janis och James 2019.I övrigt så är det dags att sätta igång och plöja det sista (som är rätt mycket). Men jag gillar att plöja, det är extremt rogivande om man lyssnar på en god bok samtidigt.


Vi har äntligen fått igång på renoveringen av kök och hall också. Det blev tvärstopp efter att golvet gjöts och behövde torka i TRE månader. Jag trodde dom drev med mig när dom sade det :(. Dock så lades golvet i somras, men sen har det varit svårt att få hit snickarna igen då dom bokat in andra jobb. Men förra vecka kom både snickare och målare så nu är vi på G igen och det känns som att vi kan bli färdiga innan jul :).


Nu ska jag återgå till min målning som tar upp mer och mer av min tid, jag verkligen älskar det och det är så himla kul!


Sol ute (kanske inte helt sant i dagsläget), sol inne, sol i hjärta, sol i sinne!

// Kram Milla


302 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page