top of page

Ingen drÀktighet, men föl!

TyvÀrr visade det sig att Taiga inte alls var drÀktig! Hon kollades tidigt eftersom det var tvillingvarning och hon har en massa cystor som gör det hela Àn svÄrare. Antecknat fanns att den största cystan hon hade var 11 mm och nÀr det dÄ hittades en 15 mm som sÄg ut som en drÀktighet sÄ var lyckan total. Men tyvÀrr var den tre dagar senare exakt lika stor, sÄ det var en ny cysta som inte funnits dÀr tidigare. Hon Àr dÀrför nu omseminerad med Donkey Boy, bÀttre lycka nÀsta gÄng hoppas vi pÄ!


Joan Jett MVG f.180529 e.Quaterhit u.Jawa e.Sack- Martini- Flamingo

Jawa som med sina fem tidigare föl alltid gÄtt nÀrmre 350 dygn hade i söndags fyllt upp juvret rejÀlt och mjölken hade Àven Àndrat fÀrg till lÀttmjölk. Jag körde dÀrför hem henne frÄn betet pÄ Berga för att ha henne under bevakning. PÄ mÄndagen var mjölken helt vit, men jag tyckte ÀndÄ inte att hon sÄg helt klar ut och hon var bara pÄ dygn 332. Hur som sÄ hade jag henne inne för bevakning och tidigt pÄ tisdagsmorgonen fölade hon, inget var som det brukar men ut kom ett fantastiskt litet stoföl som fÄtt namnet Joan Jett MVG.

Jag Àr sÄ nöjd med Joan sÄ jag tror det blir Quaterhit pÄ Jawa igen. Alla Joans syskon Àr högt bedömda som föl (med minst 8 i snitt) och tre utav dom har varit bÀsta dressyrföl i Södermanland. Dom tvÄ som visats pÄ Rikschampionatet har bÀgge gÄtt till final och den ena vann Àven. Joan kommer att vara till salu!

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

All in!

bottom of page