top of page

Heart on Fire!

Egentligen så är det travarstoet Good Enough som är på tur, men jag är för dålig på det här med travavel för att våga skriva något om det. Dock är jag faktiskt rätt stolt att jag trots min totala okunskap kunde pricka in Raja Mirchi som hingst till Grodan 2017, då han i år blev elit-hingst. Jag går mycket på möderne och såklart vad hingstarna lämnat tidigare, men vad som är attraktivt på marknaden har jag noll koll på. Dessutom vet jag inte riktigt hur en travhäst ska se ut, även om jag tycker att dom som tilltalar mig brukar kunna springa. Jag är också helt okunnig på vilka blod som passar ihop, så jag behöver nog lite hjälp i detta hingstval.

Över till Hjärtat då, jag presenterade hennes fantastiska bröder för några inlägg sedan och även Hjärtat själv är fantastisk tycker jag! Hon kommer ur ett makalöst bra möderne och har själv placeringar i MsvB på få starter och har även gått 5-års championatet. Ridbarheten är super enligt förra ägaren, men ett yttre trauma satte stopp för fortsatt tävlingskarriär. Stammen är Hermes- Rubinstein- Donnerhall, tre Grand Prix-hingstar varav både Rubinstein och Donnerhall är fantastiska förärvare. Lägg därtill Hermes ridbarhet så känns det helt ok 👍. Hennes mor & mormor har inte bara lämnat godkända hingstar i svår klass utan är även statspremieston bägge två.

Hjärtats nackdel är att hon är ganska liten, så det gäller att välja en hingst som kan plussa på mankhöjden lite och då kanske helst genom att förlänga benen ett slag. Själv gillar jag egentligen hästar av det lite mindre slaget om dom bara bär upp sin ryttare bra, men när det kommer till försäljning så vill dom flesta ha lite större hästar mellan iaf 165-170 cm. I övrigt måste jag säga att hon är rätt komplett med fin hals, ska jag vara riktigt petig så är den kanske något brett ansatt, men hon har en fin överlinje. Hon är mer åt det längre hållet än det korta. Hon har tre väldigt fina gångarter som jag absolut vill behålla och är det någon gångart som gärna får bli snäppet bättre så är det galoppen. Förutom storleken så är jag även med Hjärtat nöjd om avkomman blir åtminstone lika bra som sin mor.

Jag ville i år ha BH Zackerey e.Zack- Sandro Hit då jag tror att han skulle passa vansinnigt bra med Zack som ger storlek och Sandro Hit som funkat så bra på Hjärtats mor (Santana), men dessvärre gick han inte att få då han var så populär. I stället blev det BH St Schufro som utvecklas galet bra, så jag känner mig inte så ledsen för det. Men kanske att vi skulle försöka med Zackerey igen i vår om det nu är möjligt.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page