top of page

Heart on Fire!

Egentligen sÄ Àr det travarstoet Good Enough som Àr pÄ tur, men jag Àr för dÄlig pÄ det hÀr med travavel för att vÄga skriva nÄgot om det. Dock Àr jag faktiskt rÀtt stolt att jag trots min totala okunskap kunde pricka in Raja Mirchi som hingst till Grodan 2017, dÄ han i Är blev elit-hingst. Jag gÄr mycket pÄ möderne och sÄklart vad hingstarna lÀmnat tidigare, men vad som Àr attraktivt pÄ marknaden har jag noll koll pÄ. Dessutom vet jag inte riktigt hur en travhÀst ska se ut, Àven om jag tycker att dom som tilltalar mig brukar kunna springa. Jag Àr ocksÄ helt okunnig pÄ vilka blod som passar ihop, sÄ jag behöver nog lite hjÀlp i detta hingstval.

Över till HjĂ€rtat dĂ„, jag presenterade hennes fantastiska bröder för nĂ„gra inlĂ€gg sedan och Ă€ven HjĂ€rtat sjĂ€lv Ă€r fantastisk tycker jag! Hon kommer ur ett makalöst bra möderne och har sjĂ€lv placeringar i MsvB pĂ„ fĂ„ starter och har Ă€ven gĂ„tt 5-Ă„rs championatet. Ridbarheten Ă€r super enligt förra Ă€garen, men ett yttre trauma satte stopp för fortsatt tĂ€vlingskarriĂ€r. Stammen Ă€r Hermes- Rubinstein- Donnerhall, tre Grand Prix-hingstar varav bĂ„de Rubinstein och Donnerhall Ă€r fantastiska förĂ€rvare. LĂ€gg dĂ€rtill Hermes ridbarhet sĂ„ kĂ€nns det helt ok 👍. Hennes mor & mormor har inte bara lĂ€mnat godkĂ€nda hingstar i svĂ„r klass utan Ă€r Ă€ven statspremieston bĂ€gge tvĂ„.

HjÀrtats nackdel Àr att hon Àr ganska liten, sÄ det gÀller att vÀlja en hingst som kan plussa pÄ mankhöjden lite och dÄ kanske helst genom att förlÀnga benen ett slag. SjÀlv gillar jag egentligen hÀstar av det lite mindre slaget om dom bara bÀr upp sin ryttare bra, men nÀr det kommer till försÀljning sÄ vill dom flesta ha lite större hÀstar mellan iaf 165-170 cm. I övrigt mÄste jag sÀga att hon Àr rÀtt komplett med fin hals, ska jag vara riktigt petig sÄ Àr den kanske nÄgot brett ansatt, men hon har en fin överlinje. Hon Àr mer Ät det lÀngre hÄllet Àn det korta. Hon har tre vÀldigt fina gÄngarter som jag absolut vill behÄlla och Àr det nÄgon gÄngart som gÀrna fÄr bli snÀppet bÀttre sÄ Àr det galoppen. Förutom storleken sÄ Àr jag Àven med HjÀrtat nöjd om avkomman blir Ätminstone lika bra som sin mor.

Jag ville i Är ha BH Zackerey e.Zack- Sandro Hit dÄ jag tror att han skulle passa vansinnigt bra med Zack som ger storlek och Sandro Hit som funkat sÄ bra pÄ HjÀrtats mor (Santana), men dessvÀrre gick han inte att fÄ dÄ han var sÄ populÀr. I stÀllet blev det BH St Schufro som utvecklas galet bra, sÄ jag kÀnner mig inte sÄ ledsen för det. Men kanske att vi skulle försöka med Zackerey igen i vÄr om det nu Àr möjligt.

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

All in!

bottom of page