top of page

Grodynglet avvand!

I fredags plockade vi hem Grodan från vita lösdriften på Berga. Grodynglet fick vara kvar i sin flock som består av Pagila & Predator, Finesse & Fendt och Jawa & Joan. När Grodan gick ut från hagen och klev på lastbilen var ynglet väldigt upprörd och jag var rädd att hon skulle klättra ut mellan rören. Men så fort Emma körde iväg och hon inte hörde mamsen längre så gick hon till en krubba och åt. Jag var kvar ett tag och kollade och hon gnäggade inte en enda gång efter mamma.

Det är helt otroligt så lätt det är att vänja av när dom inte hör eller ser varandra. Jag hade extremt jobbigt för avvänjningar innan vi hade Berga och jag tyckte det var mer regel än undantag att ungarna sprang genom staketen för att ta sig till sin mor. Nu för tiden är det aldrig några problem när jag har dom på olika ställen och även vänjer av betydligt senare än jag gjorde förr.

Nu ska Grodan gödas och hingstval är nog redan klart. Det blir elithingsten Scarlet Knight, pappa till Mr Picolit som jag skrev om häromdagen. Mange pratade med stuteriet idag och han är still going strong, även om stoet behöver åka till honom då han inte funkar så bra på TAI.

Good Enough f.1999 e.Mr Vic u.Lass Tiba e.Tibur


5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Kommentarer


bottom of page