top of page

Glömde Diva!

Jag presenterar stona och hingsttankarna kring dom i bokstavsordning. Men eftersom Diva inte varit avelssto tidigare sÄ glömdes hon bort.

Diva f-16 Àr en dotter till Derrydona som jag skrev om för nÄgra dagar sedan, fadern heter Van Vivaldi. Diva skadades tyvÀrr svÄrt i ett bakknÀ som föl och hon har opererats, och allt sÄg rÀtt lovande ut. DessvÀrre Àr hon tyvÀrr fortfarande halt, speciellt pÄ morgonen nÀr hon ska ut i hagen, sedan ger det med sig under dagen. Vi ska ha en ny genomgÄng av henne och blir hon inte bÀttre sÄ vete tusan om inte det bÀsta Àr att hon fÄr somna in. Men jag Àlskar denna fantastiska hÀst och vill verkligen att hon ska kunna bli sÄ bra sÄ att hon gÄr att anvÀnda i avel Àven om hon inte klarar att vara ridhÀst.

Diva Àr kolsvart och fantastiskt vacker! Ganska stor, Àdel och med vÀldigt fint huvud och bra hals. LÄnglinjerad och högbent, korrekt i sitt bestÀll vad jag kan se. TemperamentsmÀssigt sÄ Àr hon vÀldigt kÀnslig och explosiv, men alltid lÀtt att hantera.

DessvÀrre har hon som sagt inte varit frÀsch under sin uppvÀxt sÄ jag har svÄrt att uttala mig om hennes rörelser, dock Àr jag i princip helt sÀker pÄ att hon borde kunna röra sig med dom förÀldrarna och den exteriören. SÄ vad letar jag dÄ efter för hingst? Ja, det vet jag knappt sjÀlv dÄ jag i princip Àr nöjd om avkomman blir en kopia av sin mor, men ett temperament som lugnar lite gör nog inget. Det kÀnns som att det finns vÀldigt mÄnga hingstar som passar henne, sÄ att komma fram till en blir nog inte helt lÀtt. Ska fundera lite mer och framförallt mÄste hon vara sÄ frÀsch sÄ att hon klarar att bÀra fram ett föl innan seminering sker.

Första bilden Àr frÄn i vÄras, tvÄ Är gammal. NÀsta bild Àr hon ett Är pÄ. Resten Àr fölbilder.

81 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

All in!

bottom of page