top of page

Glömde Diva!

Jag presenterar stona och hingsttankarna kring dom i bokstavsordning. Men eftersom Diva inte varit avelssto tidigare så glömdes hon bort.

Diva f-16 är en dotter till Derrydona som jag skrev om för några dagar sedan, fadern heter Van Vivaldi. Diva skadades tyvärr svårt i ett bakknä som föl och hon har opererats, och allt såg rätt lovande ut. Dessvärre är hon tyvärr fortfarande halt, speciellt på morgonen när hon ska ut i hagen, sedan ger det med sig under dagen. Vi ska ha en ny genomgång av henne och blir hon inte bättre så vete tusan om inte det bästa är att hon får somna in. Men jag älskar denna fantastiska häst och vill verkligen att hon ska kunna bli så bra så att hon går att använda i avel även om hon inte klarar att vara ridhäst.

Diva är kolsvart och fantastiskt vacker! Ganska stor, ädel och med väldigt fint huvud och bra hals. Långlinjerad och högbent, korrekt i sitt beställ vad jag kan se. Temperamentsmässigt så är hon väldigt känslig och explosiv, men alltid lätt att hantera.

Dessvärre har hon som sagt inte varit fräsch under sin uppväxt så jag har svårt att uttala mig om hennes rörelser, dock är jag i princip helt säker på att hon borde kunna röra sig med dom föräldrarna och den exteriören. Så vad letar jag då efter för hingst? Ja, det vet jag knappt själv då jag i princip är nöjd om avkomman blir en kopia av sin mor, men ett temperament som lugnar lite gör nog inget. Det känns som att det finns väldigt många hingstar som passar henne, så att komma fram till en blir nog inte helt lätt. Ska fundera lite mer och framförallt måste hon vara så fräsch så att hon klarar att bära fram ett föl innan seminering sker.

Första bilden är från i våras, två år gammal. Nästa bild är hon ett år på. Resten är fölbilder.

81 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

コメント


bottom of page