top of page

Föl igen!

I mÄndags kvÀll pÄ dygn 335 fölade vÄrt travsto Good Enough. Dagen innan hade hon lÀttmjölk och under mÄndagen ömsom droppade, ömsom sprutade det mjölk sÄ jag var ganska sÀker pÄ att det skulle bli föl inom snar framtid.

Klockan 18.45 gick vattnet och en halvtimme efter var det lilla livet ute. Redan nĂ€r jag sĂ„g första hoven insĂ„g jag att det var en fux och nĂ€r sedan huvudet kom fick jag vĂ€rsta chocken, en stor blĂ€s! Jag har nog aldrig haft sĂ„ brĂ„tt att kolla kön och vilken oerhörd lycka att det var ett STO! Grodans möderne gĂ„r inte av för hackor, jag skulle tro att det Ă€r ett av Sveriges bĂ€sta. Grodan Ă€r 19 i Ă„r sĂ„ det Ă€r vĂ€l inte sĂ„ mĂ„nga föl kvar pĂ„ henne och dĂ„ vill man ju förstĂ„s ha ett sto att avla vidare pĂ„. Att dĂ„ fĂ„ en fux med vita tecken Ă€r oerhört kul, jag gillar nĂ€r man kĂ€nner igen hĂ€sten pĂ„ upploppet 👍.

Namnet blir Good Looking BTB (om vi fÄr det godkÀnt) och stammen Àr e.Raja Mirchi- Mr Vic- Tibur.

PÄ seminfronten sÄ Àr HjÀrtat, Jawa & Zaida fÀrdigseminerade och hemma igen. Taiga ska pÄ drÀktighetskoll pÄ fredag. Lowliness (30 dgr), Zonya (30 dgr) och Donna (17 dgr) Äker till Myrsjö pÄ mÄndag.

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

All in!

bottom of page