top of page

Fredagsrapport!

Vi har flyttat dom sista hästarna från bete till lösdrift och en fick även komma hem på stall. Skönt att ha alla under tak även om vädret fortfarande faktiskt tillåter bete.

Vi har även flyttat Jawa & Grodan med föl till en egen lösdrift på 54 kvm, lyxboende!

21-åriga Grodan har lite svårt att hålla hull och kräver specialfoder och då fick även den näst äldsta i gänget hänga på som sällskap.

5 ston med föl går kvar i vita lösdriften (72 kvm) och 3 ston med föl står hemma på stall. Ytterligare ett sto med föl, Pharin & Pharis, levererades till sin nya ägare i början av oktober.

Förra fredagen tog vi in James från lösdriften, han var då inte ledtam. Nu leds han till hagen varje dag, manen är klippt och han har lastats och varit i ridhus. Han var otroligt rörlig redan som föl och han har verkligen utvecklats åt rätt håll. Han visades för spekulant idag så vi får se vad det blir av det. Faktiskt så är det en utav dom första gångerna som jag tänker att vi kanske inte ska kastrera för snabbt och då är jag sannerligen inte förtjust i hingstar! Riktigt fin häst faktiskt!

Tanken var att hans mor Janis ska säljas eftersom jag skulle finansiera att jag behöll systern Jackie. Men jag vete tusan om man kan sälja ston som ger så fina avkommor. Vågar väl inte ens nämna det för husse...

Vi har varit till ridhus med J-Lo igen och hon är så himla duktig! Hon skulle lätt kunna misstas för en 4- eller 5-åring då hon är så otroligt balanserad. Så totalt okomplicerad och supertrevlig!

Jag fattar inte riktigt diskussionerna som pågår om att vi nu bara avlar hästar för toppryttarna och att amatörer inte kan rida nutidens SWB. Jag håller inte alls med om att det är så och fattar faktiskt inte varför det ena måste utesluta det andra. En känslig häst med bra skalle är en trevlig häst för alla, för vem vill rida på en träbock?!

Nu undviker jag förvisso vissa hingstar som jag tror mig veta ger lite svårare individer, för när man har så många hästar som jag så måste det bara fungera enkelt.


Idag började jag även att plöja dom sista 30 ha som är oplöjt, dessvärre inte med mitt "egna" lilla ekipage utan husses stora traktor och storplogen. Jag fick det inte riktigt att fungera och husse som ligger med diskbråck igen kunde inte guida mig så jag fick tyvärr avbryta. Nu verkar vädret stabilt så förhoppningsvis kan jag fortsätta på måndag och hoppas att han som kan mår bättre och kan hjälpa mig.


Trevlig helg på er!

162 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page