top of page

Fortsatt drÀktigt!


Trött liten Nero MVG e.Ironman H u.Nicole Tau (2) e.Rubinrot- Flamingo 

Idag har vi kollat nÄgra ston som Àr en bit in i drÀktigheten.

Nicole & Taiga gÄr pÄ bete pÄ Viby sÄ det var bara att leda in dom frÄn hagen tillsammans med sina föl. Vi ledde över dom till en liten vinterhage som dom fick vara i medans vi Äkte och hÀmtade dom andra pÄ Berga. Jösses vad dom visade upp sig Nero & Titan, synd att kameran som vanligt var hemma. Nicole Àr förresten sÄld, vet inte om jag nÀmnt det tidigare. Hon Àr drÀktig med den nya Àgarens egna vackra svarta anglohingst Zalmiyac*. Jag tror det kan bli kanon pÄ Nicole med lite lÀttare blod och ungen blir en SWB dÄ Zalmiyac* Àr godkÀnd Àven dÀr pÄ ett-stolicens.

Pagila, HjĂ€rtat & Donna gĂ„r pĂ„ bete pĂ„ Berga i olika hagar sĂ„ dom hĂ€mtades hem i lastbil och slĂ€p. Predator tyckte det var onödigt att gĂ„ ifrĂ„n kompisarna i hagen sĂ„ det var lite sjĂ„ att lasta pĂ„ helt öppen yta pĂ„ vallen utanför hagen, men skam den som ger sig. NĂ€r jag vĂ€l fick honom att stĂ„ pĂ„ rampen sĂ„ var det bara att knuffa in honom. Även HjĂ€rtat och Donna var lite bökiga att lasta, dom ville inte heller frĂ„n kompisarna som skrek i hagen. Men trĂ€gen vinner! Vi Ă€r sĂ„ oerhört bortskĂ€mda med lĂ€ttlastade hĂ€star sĂ„ om det tar bortĂ„t 5 minuter sĂ„ tycker jag att det tar alldeles för lĂ„ng tid. Hur som, hem till Viby kom dom.

VÀl i undersökningsspiltan sÄ skötte dom sig exemplariskt alla fem och dom var dessutom fortsatt drÀktiga pÄ mellan 40- 100 dygn. Nu Àr alla fostren försÀkrade ocksÄ, sÄ skönt att veta att man har 120 000 kr i veterinÀrvÄrd nÀr dom föds om nÄgot gÄr tokigt. IntensivvÄrd av föl kostar multum, det har jag dessvÀrre fÄtt erfara Àven om (peppar, peppar) allt gÄtt otroligt bra i Är.

I slutet av september Àr det dags för Finesse, Platina, Jawa & Alympia att kollas.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

All in!

bottom of page