top of page

Fortsatt dräktigt!


Trött liten Nero MVG e.Ironman H u.Nicole Tau (2) e.Rubinrot- Flamingo 

Idag har vi kollat några ston som är en bit in i dräktigheten.

Nicole & Taiga går på bete på Viby så det var bara att leda in dom från hagen tillsammans med sina föl. Vi ledde över dom till en liten vinterhage som dom fick vara i medans vi åkte och hämtade dom andra på Berga. Jösses vad dom visade upp sig Nero & Titan, synd att kameran som vanligt var hemma. Nicole är förresten såld, vet inte om jag nämnt det tidigare. Hon är dräktig med den nya ägarens egna vackra svarta anglohingst Zalmiyac*. Jag tror det kan bli kanon på Nicole med lite lättare blod och ungen blir en SWB då Zalmiyac* är godkänd även där på ett-stolicens.

Pagila, Hjärtat & Donna går på bete på Berga i olika hagar så dom hämtades hem i lastbil och släp. Predator tyckte det var onödigt att gå ifrån kompisarna i hagen så det var lite sjå att lasta på helt öppen yta på vallen utanför hagen, men skam den som ger sig. När jag väl fick honom att stå på rampen så var det bara att knuffa in honom. Även Hjärtat och Donna var lite bökiga att lasta, dom ville inte heller från kompisarna som skrek i hagen. Men trägen vinner! Vi är så oerhört bortskämda med lättlastade hästar så om det tar bortåt 5 minuter så tycker jag att det tar alldeles för lång tid. Hur som, hem till Viby kom dom.

Väl i undersökningsspiltan så skötte dom sig exemplariskt alla fem och dom var dessutom fortsatt dräktiga på mellan 40- 100 dygn. Nu är alla fostren försäkrade också, så skönt att veta att man har 120 000 kr i veterinärvård när dom föds om något går tokigt. Intensivvård av föl kostar multum, det har jag dessvärre fått erfara även om (peppar, peppar) allt gått otroligt bra i år.

I slutet av september är det dags för Finesse, Platina, Jawa & Alympia att kollas.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page