top of page

Finesse

DÄ har vi kommit till Westfalen-stoet Finesse som Àr ett guldbelönat premiesto, i Àrlighetens namn ska jag sÀga att jag inte riktigt vet vad det innebÀr. Guld brukar betyda höga poÀng och premie fÄr bara dom bÀsta, men jag har dessvÀrre inte helt lyckats reda ut vad begreppet betyder men tippar pÄ typ diplom. Hennes mor, mormor & mormorsmor Àr alla statspremieston, det bÀsta dom kan bli i Tyskland. Finesse har en bror som tÀvlar pÄ Msv A-nivÄ och hon har en morbror som Àr godkÀnd hingst och en annan morbror som tÀvlat svÄr dressyr.

Finesse Ă€r vĂ€ldigt vacker med fin lĂ„ng hals och ett vackert huvud. Hon Ă€r varken grov eller Ă€del, hög eller lĂ„gstĂ€lld utan vĂ€ldigt “normal”. Hon Ă€r bra i storlek (ca 167-168 cm) och har ett vĂ€ldigt fint kors, dock rĂ€tt lĂ„ng i ryggen. Hon Ă€r korrekt fram men har lite raka haser, sĂ„ bra benstĂ€llning framförallt bak Ă€r att föredra pĂ„ hingsten. Skritten Ă€r stor, traven otroligt kraftfull men jag önskar lite rappare bakben och galoppen kan klart förbĂ€ttras. Finesse har Ă€ven ett mycket bra temperament, förutom nĂ€r hon ska avmaskas :(.

Finesse har fĂ„tt tvĂ„ föl, den första hade hon vid sidan nĂ€r hon kom till oss och den Ă€r efter hopphingsten Contant Q och vĂ€ldigt snygg. Årets föl e.Grand Galaxy Win Ă€r Ă€ven han snygg, men rörligare och kanske ocksĂ„ lite mindre i storlek.

Till Finesse vill jag ha en hingst med bra hasvinkel. Det gör inget om han kortar upp lite och det Àr Àven viktigt med en bra galopp samtidigt som jag vill att bÄde skritt och trav ska vara bra och jag vill att hingsten har kvicka bakben. Jag vill verkligen behÄlla den fina halsen och typen av hÀst, men lite lÀngre ben funkar nog. Jag skulle Àven vilja ha lite vita tecken frÄn henne, nÄgot jag totalt misslyckades med pÄ Ärets föl, men han blev svart iaf :).

Hon Ă€r nu drĂ€ktig med Zappa. Han Ă€r vĂ€ldigt kort och krĂ€ver nog sina ston, men med Finesse tror jag det ska funka riktigt bra. Även hĂ€r tror jag pĂ„ a match made in heaven.

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

All in!

bottom of page