top of page

Finesse

Då har vi kommit till Westfalen-stoet Finesse som är ett guldbelönat premiesto, i ärlighetens namn ska jag säga att jag inte riktigt vet vad det innebär. Guld brukar betyda höga poäng och premie får bara dom bästa, men jag har dessvärre inte helt lyckats reda ut vad begreppet betyder men tippar på typ diplom. Hennes mor, mormor & mormorsmor är alla statspremieston, det bästa dom kan bli i Tyskland. Finesse har en bror som tävlar på Msv A-nivå och hon har en morbror som är godkänd hingst och en annan morbror som tävlat svår dressyr.

Finesse är väldigt vacker med fin lång hals och ett vackert huvud. Hon är varken grov eller ädel, hög eller lågställd utan väldigt “normal”. Hon är bra i storlek (ca 167-168 cm) och har ett väldigt fint kors, dock rätt lång i ryggen. Hon är korrekt fram men har lite raka haser, så bra benställning framförallt bak är att föredra på hingsten. Skritten är stor, traven otroligt kraftfull men jag önskar lite rappare bakben och galoppen kan klart förbättras. Finesse har även ett mycket bra temperament, förutom när hon ska avmaskas :(.

Finesse har fått två föl, den första hade hon vid sidan när hon kom till oss och den är efter hopphingsten Contant Q och väldigt snygg. Årets föl e.Grand Galaxy Win är även han snygg, men rörligare och kanske också lite mindre i storlek.

Till Finesse vill jag ha en hingst med bra hasvinkel. Det gör inget om han kortar upp lite och det är även viktigt med en bra galopp samtidigt som jag vill att både skritt och trav ska vara bra och jag vill att hingsten har kvicka bakben. Jag vill verkligen behålla den fina halsen och typen av häst, men lite längre ben funkar nog. Jag skulle även vilja ha lite vita tecken från henne, något jag totalt misslyckades med på årets föl, men han blev svart iaf :).

Hon är nu dräktig med Zappa. Han är väldigt kort och kräver nog sina ston, men med Finesse tror jag det ska funka riktigt bra. Även här tror jag på a match made in heaven.

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page