top of page

Fick lite feeling!

Uppdaterat: 30 okt. 2020

Såg att jag inte bloggat sedan 22 maj, tid och ork har inte riktigt räckt till men nu fick jag lite feeling, hoppas det håller i sig! Så här kommer en kort sammanfattning om sommaren och hösten.


13 fölningar har vi haft i år varav 12 egna. Dessvärre bara 11 överlevande föl vilket till stor del bidragit till att min ork till bloggande inte riktigt infunnit sig. Det är alltid tufft att mista föl, ännu värre var det att mista Diva som jag skrev om i förra inlägget.


Diva MVGAlla föl som skulle säljas är sålda och dom vi beslutat att behålla är Jawas Janeiro Platinum-dotter Jackie som jag tror är elit-stoet Jawas bästa avkomma hittills och dom två travfölen Gooding e.Explosive Matter och Lowa e.Mr Picolit.

Bägge travfölen är otroligt fina exteriört och ser ut att ha väldigt fin mekanik. Jackie är så galet fin så jag blir kär i henne varje gång jag ser henne, bedömd med 88,3% på fölbedömning och i final på championatet där hon dessvärre inte riktigt ville visa upp sig. Men hon är så himla rätt exteriört och jag ser den där spänsten som jag vill ha i mina hästar och därtill är hon mycket bra i skallen.Jackie Collins MVG
Vi har 9 egna dräktiga ston inför 2021, varav 8 SWB och en travhäst+ 2 inackorderade. Dom flesta ska föla i maj, så det kommer bli en tuff månad.


Vi visade 5 föl på fölbedömning, alla är tyvärr omöjligt att hinna med, varav 4 kvalade till Rikschampionatet. Fame & Jackie är två av landets högst bedömda föl med sina 88,9 & 88,3%. Tre föl tog vi med till championatet, Fame, Jackie & Zorn. Alla var i final, det är väl rätt bra kan jag tycka och dessutom så vann Zorn.

Om jag får skryta lite, vilket jag förstås inte får men gör det ändå, så har vi varit med på Riksfölchampionatet fyra gånger och alla gånger har vi gått till final och två gånger har vi vunnit. Det känner jag mig rätt nöjd med!


Zonya MVG & Zorn MVG LVSTJag och min älskade vän och kollega Pia har kört land och rike runt för att leverera sålda hästar här under hösten och det har gått så himla bra, men tar förstås mycket tid. Men så trevligt att få se vart sina älskade telningar ska bo.


3-åriga och dräktiga J-Lo är intagen på stall och rids lite av Pia och även 1-års hingsten James är intagen på stall för att hanteras lite mer och filmas inför försäljning. Även Abba ska snart in för att förberedas för inridning. Sedan har vi ytterligare 3 ston med föl på stall + 2 ponnysar så det finns att göra kan jag lova. Till det har vi även ett antal lösdrifter som ska ha sitt varje dag, ja herreminje vi ligger inte i soffan och äter praliner kan jag lova ;). Men så länge det är skoj så orkar man med det!


3-åriga J-Lo MVG & Pia Lusth för andra gången tillsammansVi har ju också blivit med världens absolut bästa ponny Gullmar! Det är så fantastiskt så jag faktiskt grät en skvätt när det blev klart att han skulle få sitt sista hem hos oss och lära barnbarnet Bibbi att rida. Gullmar är min gamla arbetskamrat från när jag jobbade på Ekeby ridskola i en herrans massa år och han är verkligen värd sin vikt i guld.

Som jag avgudar honom, han är 27 år gammal men sannerligen still going strong!

Har säkert glömt massor men följer ni Stall MVG på Instagram så har ni säkert koll redan. Hoppas verkligen att jag ska kunna hålla liv i bloggen nu, för egentligen tycker jag det är rätt kul att skriva :).
196 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page