top of page

Fölmönstring!

Nero 180819

Nero MVG e.Ironman H u.Nicole Tau (2) e.Rubinrot- Flamingo. Foto Pax Engström

I söndags var vi iväg med tre föl på mönstring Nero, Joan Jett & Titan, Predator & Fendt som var iväg på selektering fick stanna hemma då jag tycker det blir lite mycket åkande för dom små annars.

Jag hade hjälp av Paulina som är Joans nya ägare (och även av hennes mor Mona) att sanera och knoppa dessa tre + deras ömma mödrar. Det tar en hiskelig tid, men gick faktiskt över förväntan. Dom hade betydligt mer man än dom två som gjordes i ordning till selekteringen, så knoppningen gick lite lättare.

Alla knatade snällt på transporter och lastbil och stod så snällt hela vägen. Väl på plats så visade vi Joan först. Hon var otroligt lugn och tyckte nog att det var en onödig utflykt. Hon hade behövt jaga upp sig lite i alla fall för att visa sig på bästa sätt, men icke. Det är en riktigt fin fölunge, otroligt feminin, men som för dagen var väldigt “matt” och inte alls ville visa upp sin fina trav. När jag drev på henne så började hon att galoppera i stället för att trava på mer. Vi har sett jättefin trav på henne hemma, så den finns där det vet vi, men tyvärr inte just på mönstringen. Poängen blev iaf åttor rakt igenom utom på traven som fick 7,5 och procenten blev 79,3 och därmed är hon kvalad till championatet. Hon travade dessutom väldigt fint när hon kom hem till hagen, surt sa räven :).

Näste man till mönstring var Nero. Han var betydligt mer på hugget än Joan och visade upp sig bra. Han är verkligen ursnygg och fick även betalt för det med en 9 på typ, huvud, hals & bål och extremiteter. I övrigt 8,5 på allt utom skritten som för dagen var lite spänd och fick 7,5= 85,7%. Med detta blev han dagens högst bedömda föl och det är fjärde året i rad som Stall MVG har högst bedömda föl i Södermanland, himla skoj för oss och för Neros ägare Linnéa!

Sist visades Titan som även han var på hugget, men tyvärr inte på ett bra sätt. Han blajade bort sin visning totalt genom att bocka, bralla, stegra sig, vilja in till domaren och annat som inte passar sig på en visning. Poängen blev därefter, men ingen kan ta ifrån honom att han är otroligt snygg, vilket han även fick beröm för. Bara att skratta åt eländet, föl är föl och man vet aldrig vad som händer!

Hoppas få lite bättre bilder på Joan & Titan från fotografen som fanns på plats, men dessa får duga så länge.

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page