top of page

Det händer så mycket!

Ja, det händer så mycket så jag hinner inte riktigt med!


Vi har haft tre mastiter (juverinflammationer) i år, något vi bara haft en gång tidigare och det var 2004. Den sista var på Finesse som varken går att spruta eller ge medicin i munnen, mardröm!

Jag tänkte ändå att sprutning borde vara lättare än att ge i munnen om vi bara var smartare än henne. Med lite lugnande Plegicil i maten, husse som höll för ögonen och jag som nöp ordentligt i skinnet innan jag stack så lyckades vi ge 45 ml Penovet i 5 dagar, det är banne mig en bedrift och frisk blev hon!Finesse & Fendt MVG. Tilläggas bör att Finesse är otroligt trevlig i alla sammanhang utom just sprutning och medicin i mun.
Vi har också en sårskada på ett sto, troligen från en spark, där det växer massor av svallkött. Sårvård morgon och kväll och mycket godis till den stackars tappra hästen som är otroligt duktig med allt vi gör.


Abba som varit på inridning och som varit både flyktig och vass har äntligen haft ryttare på ryggen. Det har tagit sin tid, men nu är hon mycket trygg i sitt jobb. Mycket bra jobbat av Evelina Johannisson med team. Hon kommer att semineras med Janeiro Platinum om allt går som det ska.

Hovslagaren har varit här och även veterinären som vaccinerat ston mot det vidriga EHV-1.

J-Lo som är först ut har även fått sin A2+Tetanus så att det ska bildas antikroppar i råmjölken till fölet. Hon har inget direkt juver än, men man ser ändå att det händer lite från dag till dag. 27 dagar kvar nu till beräknad fölning, galet spännande.


Många hingstval börjar falla på plats även om jag vet att jag brukar kunna ändra mig långt in i det sista och även byta hingst när jag står i kön på seminstationen. Och ibland blir det inte alls som man tänkt, men just dom kombinationerna brukar bli dom bästa. Så varför lägga ner så mycket tid och energi (ironi) ;).


Ferguson kördes till sina nya ägare idag och det kommer bli otroligt roligt att följa dom på nära håll. Han klev snällt in i lastbilen och lika snällt in i nya stallet när han kom fram, bra skalle på honom! Önskar nya familjen stort lycka till med denna supertrevliga häst!


Ferguson som föl <3Mars är månaden då vi brukar åka på vår årliga långsemester, oftast till Asien. I år har vi dock lagt pengarna på renovering i stället, känns faktiskt helt ok. Längtar dock till sol och värme och lite avkoppling så vi tog en weekend på Sandhamn. Kanske inte helt varmt och soligt, men väldigt avkopplande!


Husse, Ina & Ella på Sandhamn.Och så är det ju det här med min målning, det är SÅ kul. Jag råder verkligen alla att starta upp en skapande process, det är verkligen balsam för själen vare sig man är en talang eller inte. Jag är det sistnämnda men tycker det är lika kul ändå. Tid har jag inte riktigt, men jag stjäl lite av min sovtid och kanske även lite av min jobbtid ;).


Mitt senaste alster, ska föreställa ett hav men det är abstrakt och kan föreställa vad som helst :)Glad Påsk på er!

296 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page