top of page

Besatt!

Uppdaterat: 6 dec. 2019

Ibland blir jag helt besatt av vissa saker och lägger allt annat åt sidan och just nu är det hemsidan. Jag kan vakna mitt i natten och komma på saker som jag måste ändra på. Och så ändrar jag och det blir skitfult och så är det ett satans jobb att ändra tillbaka allt. Ibland tänker jag att dom där 20 000 kronorna som ett proffs skulle ha för att bygga en sida kanske inte var så dyrt ändå, med tanke på hur många timmar jag lägger ned. Men det är väldigt kul också, jag gillar verkligen att vara kreativ!


Denna besatthet började redan när jag var liten, då var jag besatt av djur. Vi hade inga husdjur och det enda jag ville var att få en hund, katt, häst, kanin, marsvin eller egentligen vilket djur som helst. Men svaret var alltid nej då mamma var pälsdjursallergiker. Jag tror att det är därför som jag som vuxen blivit helt besatt av att ha så många djur som möjligt. Typ 2 hundar, 4 katter & ett 40-tal hästar.

När jag som barn lyckades locka in en stackars katt i vårt förråd så var lyckan total. Jag tog mina sparpengar och cyklade och köpte Mjau och erbjöd mig på kvällen att ställa in cyklarna så att mor och far inte skulle märka att jag snott en katt. Dessvärre så började dom ana ugglor i mossen när jag även nästa kväll ville ta in cyklarna och jag blev avslöjad och den stackars katten utsläppt.

En annan gång så köpte jag en hamster tillsammans med min syster. Mamma blev riktigt dålig med svår astma och vi fick lov att erkänna att vi hade gömt en hamster i garderoben.


Jag minns även att jag när jag var lite äldre lurade i mamma att jag var sjuk så jag fick vara hemma från skolan. I vår familj var man inte sjuk om man inte hade feber, så det var tempen på lampan en stund som gällde. Jag fick i alla fall vara hemma ensam och kunde då jobba på min tolksele som jag höll på att tillverka. Jag gjorde den av väldigt många flätade balsnören och klädde den med bitar av ett rött överkast i luddigt plysch. Den blev riktigt bra och vi hade väldigt kul med den sen!


Jag har ytterligare en svår last och det är att jag är helt besatt av att plocka svamp. Jag försöker att säga till mig själv att idag får du inte åka till skogen, du måste jobba. Men det slutar alltid med att jag åker till skogen i alla fall och ni kan förstå hur mycket jag ligger efter med allt efter denna höst.


Sedan är jag förstås helt besatt av avel, men det tar vi i ett annat inlägg!


Vår underbara lilla toypudel Ella.


198 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page