top of page

Halt!

Jag är just nu väldigt halt efter att Zonya stämplade mig rejält på foten för en vecka sedan. Jag har bitit ihop, knaprat lite smärtstillande och försökt att avlasta foten så gott det går men idag knäppte det liksom till i den och det gjorde så ont så jag trodde jag skulle svimma.

Jag bestämde mig för att söka läkarvård (vilket sitter långt inne), men har funderat fram och tillbaka och efter att inte sökt läkarvård för en ganska stor sparkskada för ett antal år sedan som nu inte ser allt för kul ut så tänkte jag att det är bra med dokumentation om det blir senare men.


Sagt och gjort så tog jag mig haltande till akuten och blev efter diverse frågor insläppt och visad till ortoped-akuten. Det tog ca 3 timmar innan jag fick svaret att det inte var någon fraktur, men lika ont har jag ändå tyvärr. Men jag är otroligt tacksam att jag bor i Sverige och kan få foten röntgad utan att det kostar skjortan, dessutom var all sjukvårdspersonal otroligt vänliga och trevliga och dom behöver verkligen få en eloge för det otroliga jobb dom gör!

Fölchampionat i lördags och bägge fölen skötte sig exemplariskt, så stolt över dom! Bägge ägarna till fölen kom och knoppade och jag försökte mest putsa.

Fölchampionatet är något man kvalat till på fölbedömning med lägst 80% för dressyrföl och det var väldigt många anmälda och väldigt många otroligt fina föl.

Jeanne var allra först ut och gick till final där hon slutade sexa med väldigt fin kritik men också med orden att hon för dagen var lite upprätad i sina kotor fram, något som dock inte syns när hon rör sig.


Jeanne några dagar gammal.


Zirkon fick inte riktigt chansen att visa upp sig då Zonya som alltid tidigare skött sig exemplariskt, men som nu när hon släpptes lös for iväg som ett skållat troll och bockade och brallade så Zirkon fick skena för att hänga med sin storgalopperande mor. Som sagt, shit happens och vi vet ju vilka kvalitéer han har även om han inte tog sig till final. Men med kritiken Högställd- Långlinjerad- Välutvecklad. Vägvinnade gångarter- Elastisk trav, aktiv skritt. Tilltalande typ- Avspänd med energi så är vi ändå väldigt nöjda :).


Zirkon några dagar gammal.Vi har även kollat lite ston på runt 90 dygn och alla visade sig vara fortsatt dräktiga, så underbart!


Sol ute, sol inne. Sol i hjärta, sol i sinne!

Kram Milla


318 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comentários


bottom of page