top of page

Halt!

Jag Àr just nu vÀldigt halt efter att Zonya stÀmplade mig rejÀlt pÄ foten för en vecka sedan. Jag har bitit ihop, knaprat lite smÀrtstillande och försökt att avlasta foten sÄ gott det gÄr men idag knÀppte det liksom till i den och det gjorde sÄ ont sÄ jag trodde jag skulle svimma.

Jag bestÀmde mig för att söka lÀkarvÄrd (vilket sitter lÄngt inne), men har funderat fram och tillbaka och efter att inte sökt lÀkarvÄrd för en ganska stor sparkskada för ett antal Är sedan som nu inte ser allt för kul ut sÄ tÀnkte jag att det Àr bra med dokumentation om det blir senare men.


Sagt och gjort sÄ tog jag mig haltande till akuten och blev efter diverse frÄgor inslÀppt och visad till ortoped-akuten. Det tog ca 3 timmar innan jag fick svaret att det inte var nÄgon fraktur, men lika ont har jag ÀndÄ tyvÀrr. Men jag Àr otroligt tacksam att jag bor i Sverige och kan fÄ foten röntgad utan att det kostar skjortan, dessutom var all sjukvÄrdspersonal otroligt vÀnliga och trevliga och dom behöver verkligen fÄ en eloge för det otroliga jobb dom gör!





Fölchampionat i lördags och bÀgge fölen skötte sig exemplariskt, sÄ stolt över dom! BÀgge Àgarna till fölen kom och knoppade och jag försökte mest putsa.

Fölchampionatet Àr nÄgot man kvalat till pÄ fölbedömning med lÀgst 80% för dressyrföl och det var vÀldigt mÄnga anmÀlda och vÀldigt mÄnga otroligt fina föl.

Jeanne var allra först ut och gick till final dÀr hon slutade sexa med vÀldigt fin kritik men ocksÄ med orden att hon för dagen var lite upprÀtad i sina kotor fram, nÄgot som dock inte syns nÀr hon rör sig.


Jeanne nÄgra dagar gammal.


Zirkon fick inte riktigt chansen att visa upp sig dÄ Zonya som alltid tidigare skött sig exemplariskt, men som nu nÀr hon slÀpptes lös for ivÀg som ett skÄllat troll och bockade och brallade sÄ Zirkon fick skena för att hÀnga med sin storgalopperande mor. Som sagt, shit happens och vi vet ju vilka kvalitéer han har Àven om han inte tog sig till final. Men med kritiken HögstÀlld- LÄnglinjerad- VÀlutvecklad. VÀgvinnade gÄngarter- Elastisk trav, aktiv skritt. Tilltalande typ- AvspÀnd med energi sÄ Àr vi ÀndÄ vÀldigt nöjda :).


Zirkon nÄgra dagar gammal.



Vi har Àven kollat lite ston pÄ runt 90 dygn och alla visade sig vara fortsatt drÀktiga, sÄ underbart!


Sol ute, sol inne. Sol i hjÀrta, sol i sinne!

Kram Milla






318 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla

All in!

bottom of page