top of page

2018

Här kommer en liten sammanställning om vad som hände på Stall MVG 2018.

Året började med att Nora MVG flyttade till sin nya ägare i Stockholm, Janis åkte på inridning och vi åkte på efterlängtad semester.

I februari opererades Diva och hennes lillasyster Dilba e.Fürstenball flyttade till sitt nya hem.

Mars var en månad av både glädje och sorg. Vår älskade Zignum dog, nya lösdriften byggdes, inlånade Platina kom. Jag blev lovad att få ett riktigt bra sto i 50-års present och satte ut en annons om att sto köpes. Fick dock inte några tillräckligt intressanta svar och vände mig då utomlands, något som egentligen är mot mina principer, men riktigt bra avelsston kommer sällan ut på annons i Sverige och blir dom till salu går dom åt riktigt fort. Jag hittade dräktiga Alympia med ett supermöderne och slog till. Det blev så himla superlyckat och säljaren var väldigt seriös, lätt att ha att göra med och otroligt serviceminded. Dagen efter vi skrivit kontrakt på Alympia fick jag ett superintressant svar på min annons, det var Hjärtat. Jag lyckades övertala husse att det inte går att säga nej till ett sådant sto och vips hade jag fått två ston i present. I slutet på mars föddes årets första föl, fantastiskt fina Nero MVG.

I april föddes härliga Titan MVG, Nice åkte på inridning, vi fick hem gamla Zoya för att försöka få henne dräktig (vilket tyvärr misslyckades). Jag blev totalt chockad av en överraskningsfest och inackorderade Lynn fick ett hingstföl som döptes till Power Play. Nero såldes endast 5 v. gammal. Även Nicole såldes med tungt hjärta då jag fick lov att sälja någon utav stona efter att ha köpt två nya.

Maj började med att Alympia fölade borta i Holland och det blev ett svart stoföl med bläs, Abba MVG. Resorna till seminstationen började, ombyggnationen på logen blev klar och även den fina fölhagen på baksidan av stallet. Hästarna släpptes på bete och inackorderade Keenonyou fick en hingst, Naranjo och Jawa fick ett sto, Joan Jett MVG.

I juni födde inackorderade Påsen en hingst som fick heta Kingstown. Janis, Zonya, Lowliness & Taiga konstaterades dräktiga. Gamla Good Enough fick ett helt fantastiskt stoföl, Goodlooking B.T.B och även Finesse fölade och fick en fin hingstunge, Fendt MVG. Första skörden togs och även Jawa & Donna konstaterades dräktiga.

2 juli fölade då det 10:e och sista stoet för året och jag kunde inte vara gladare då alla tio fölningar gått enligt skolboken, pust. Det var min älskade Pagila som var sist ut, Pagila som höll på att stryka med året innan men nu gick det super och ut kom ytterligare en liten hingst som fick namnet Predator MVG. Storebror heter Portofino och bägge namnen är båtmodeller från Sunseeker. Joan säljs och torkan kom, vi fick lov att börja fodra på betena. Dock hade vi två helt fantastiska veckor ute med båten i Stockholms skärgård så inget ont som inte har något gott med sig. Hjärtat, Platina, Finesse och Alympia konstateras dräktiga.

I augusti konstateras Pagila dräktig och sonen Predator säljs. Vi visar också några föl på mönstring och Nero blir högst bedömd i Södermanland med 85,7%.

September börjar med att Titan säljs och Mange och jag blir godkända transportörer.

I början av oktober säljs årets sista fölunge Fendt och därefter beger vi oss till Holland för att hämta hem Ally & Abba. En riktigt rolig tripp som började med några dagars semester i underbara Amsterdam. Vi köpte även den lilla hästgården Stora Pösa som angränsar till Berga och tog en snabbvisit i älskade Puerto Banus. Andraskörden tas och är betydligt större än förstaskörden, dock är den sammanlagda mängden skörd dyster. Pharin åker på inridning och Jawa konstateras tom.

November och december består mest av mockning och hästskötsel men jag kan konstatera att det varit ett riktigt bra år med framförallt enkla fölningar. På 15 seminerade ston så var det vid årets slut 11 dräktiga (10 egna, en inackordering). Än kan saker gå snett men jag hoppas verkligen på 11 friska föl och 11 enkla fölningar 2019.

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page