Noblessa (F2)

SWB f.2009, selektionssto, dressyrindex 117

170 cm, fux, bläs, 3 vita höga strumpor  

 

Noblessa kommer ur samma fantastiska stofamilj som våra Z- och D-ston (F2), Spinda-familjen. Den rankades i dec. 2009 till VÄRLDENS andra bästa stofamilj av den holländska tidningen Sport Horse Breeding!

Noblessa är stor och ganska lång med fin hals, vackert huvud och mycket ”bling”. Hon har lite tråkiga siffror från sitt tre-års test men rör sig mycket trevligt under ryttare. Hon har därtill ett otroligt trevligt temperament och är hur enkel som helst att ha att göra med. Hon har sedan tidigare en avkomma e.Mr Vain.

Fadern Grand Prix-hingsten Belissimo M är känd för att lämna trevligt temperament och bra ridbarhet, bra ben och mycket vitt. Han har 60 stycken licensierade hingstar efter sig och hittills 11 avkommor som tävlar Grand Prix och många som går lilla rundan och är på väg uppåt.

Modern heter Dione och har lämnat diplom och avkommor med placeringar i både Msv hoppning och dressyr. En syster till Noblessa tävlar 135 hoppning och en bror dressyr på St. George nivå. Dione har långt mer poäng än vad som krävs för elit och detsamma gäller mormor Charis, men ingen har dessvärre ansökt om höjning till elit.

Mormor Charis har lämnat Briar som bla. tagit inte mindre än 7 SM-guld, både EM-silver & brons och deltagit i tre stycken OS. Charis har också lämnat Cheiron som i sin tur lämnat Ferusa som lämnat den godkände hingsten Diomedes e.Belissimo M. Charis är helsyster med Garbo som är mor till den godkända hingsten Okeanos som även han gått Grand Prix. En annan syster till Charis har lämnat den godkände Mentes e.Okeanos. Ur stofamiljen kommer även många tävlande hästar i både hoppning & dressyr.

 

Noblessa är dräktig med Vivaldon e.Vivaldi, beräknad fölning 30/6-20.

Avkommor

  • 2017 Not In Vain e.Mr Vain GJ 

Kontakt

Viby Berga Gård

Viby Gård

635 06 ESKILSTUNA

Magnus: 0708-65 56 30

Camilla: 0768- 67 58 52

stallmvg@outlook.com

Denna sida visar sig tyvärr

inte bra i Explorer,

använd annan webbläsare.

Sociala medier

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram