top of page
noblessa.jpg
Stam Niblessa

NOBLESSA (F2)

 

 

f.2009 e.Belissimo M- Magritte- Krocket

 

SWB, selektionssto, dressyrindex 117

170 cm, fux, bläs, 3 vita höga strumpor  

 

Noblessa kommer ur samma fantastiska stofamilj som våra Z- och D-ston (F2), Spinda-familjen. Den rankades i dec. 2009 till VÄRLDENS andra bästa stofamilj av den holländska tidningen Sport Horse Breeding!

Noblessa är stor och ganska lång med fin hals, vackert huvud och mycket ”bling”. Hon rör sig mycket trevligt under ryttare, klass 1 i hoppning. Hon har därtill ett otroligt trevligt temperament och är hur enkel som helst att ha att göra med. Både hennes mor & mormor är elitston.

Hon har sedan tidigare en riktigt snygg avkomma e.Mr Vain som hoppar mycket trevligt.

Fadern Grand Prix-hingsten Belissimo M är känd för att lämna trevligt temperament och bra ridbarhet, bra ben och mycket vitt. Han har 60 stycken licensierade hingstar efter sig och hittills 11 avkommor som tävlar Grand Prix och många som går lilla rundan och är på väg uppåt.

Modern elitstoet Dione och har lämnat diplom och avkommor med placeringar i både Msv hoppning och dressyr. En syster till Noblessa tävlar 135 hoppning och en bror dressyr på St. George nivå. 

Mormor Charis är även hon premierad elit och har lämnat Briar som bla. tagit inte mindre än 7 SM-guld, både EM-silver & brons och deltagit i tre stycken OS. Charis har också lämnat Cheiron som i sin tur lämnat Ferusa som lämnat den godkände hingsten Diomedes e.Belissimo M. Charis är helsyster med Garbo som är mor till den godkända hingsten Okeanos som även han gått Grand Prix. En annan syster till Charis har lämnat den godkände Mentes e.Okeanos. Ur stofamiljen kommer även många tävlande hästar i både hoppning & dressyr.

 

Dräktig med Åtoftens Springtime e.Springbank II VH.

Beräknad fölning 9 maj 2023.

Avkommor

  • 2017 Not In Vain e.Mr Vain GJ 

  • 2020 Viola MVG e.Vivaldon, dubbeldiplom unghästtest och deltagit i 3-års championatet!

bottom of page