janis1.jpg_w=1000&h=.jpg
Janis stamtavla

JANIS JOPLIN MVG

 

 

SWB, f. 2015, brun, stjärn. mkh ca 165 cm

 

Janis var bästa gångartsföl på sin mönstring i Södermanland. Hon blev bedömd med 9, 9, 8 för sina gångarter och var sedan 4:a i finalen på Rikschampionatet som hennes bror Jack Sparrow MVG vann året innan.

Janis mor ELIT-stoet Jawa är noga utvalt som avelssto pga sitt starka möderne, där både mor Jarrah & mormor Jill är ELIT- ston och har lämnat svårklasshästar i alla discipliner. Jarrah har bla.lämnat en godkänd Grand Prix-hingst.

Fadern Deodoro är en son till världsstjärnan Damon Hill. Även Deodoros möderne är riktigt bra och han har bla två godkända helbröder och ytterligare en bror som har placeringar i svår dressyr. Morfader till Deodoro är den legendariske fullblodshingsten Lauries Crusador**. Fullblodet har verkligen slagit igenom på Janis, då hon är och rör sig oerhört lätt och elegant. Janis är ur Deodoros första fölårgång.

Den 19/4-19 fick Janis en fantastisk liten hingst e.Harlem D som fått namnet James Dean MVG. Janis är inriden utan problem och efter mammaledigheten så väntar några år i sporten innan hon tar över mammas plats i avelsboxen.

Nedan i galleriet finns en film från när Janis var riden i ca 2 månader och även en film på sonen James Dean MVG.

Avkommor

  • 2019 James Dean MVG e.Harlem D, fölmönstrad med  poängen 8 (7,5, 8,5, 8) 8= 80%