top of page

AVELSFILOSOFI

Våra ston är det viktigaste vi har

Vi föder upp SWB och Svensk varmblodig travhäst. Vårt avelsmål är att få fram hållbara, glada och ridbara/körbara moderna sporthästar för dom högsta klasserna. Vi vill dessutom att dom ska vara lika trevliga på insidan, som på utsidan! För att lyckas med detta har vi satsat på sunda, rörliga och trevliga ston. 

Vi är helt övertygade om att vare sig det gäller dressyr eller trav så är det allra viktigaste, förutom en trevlig individ, ett riktigt starkt möderne som förärvt sig i generationer. 

 

Vissa av våra ston har egna meriter andra inte, men gemensamt för dom alla är att dom stammar ur mycket goda mödernelinjer som redan tidigare visat att dom levererar.

Våra fantastiska föl är förstås lika viktiga

Den första tiden i fölets liv är oerhört viktig för framtiden och vi försöker därför vara så noggranna det bara går. Vi vill föda upp våra hästar på ett så naturligt sätt som möjligt, men ändå anpassa uppväxten efter individen. Vi har både stora boxar och ett stort antal lösdrifter, vilket gör att vi kan erbjuda det som för stunden passar bäst för just den hästen.

Vi är oerhört noggranna med fodret och räknar alltid individuella foderstater. Vi odlar själva allt grovfoder, vilket gör att vi kan få exakt dom kvoter vi vill ha och för det mesta så klarar vi oss utan tillskott av kraftfoder.

Självklart är våra unghästar regelbundet avmaskade, verkade och vaccinerade mot A2 & Tetanus. Dom är även försäkrade i Agria Extra redan från fosterstadiet och alla hästarna är förstås Breeders anslutna.

SWB- Avelsfilosofi >

bottom of page