top of page
pärlan.jpg

PEARL MVG 

Sto f.220611, brun.

e.Janeiro Platinum u.Pagila MVG e.Bellagio-Gigolo-Pascal

Pärlan är ett mycket högbent och elegant sto med vackert huvud och mycket resning. Hon har därtill ett väldigt trevligt temperament och tre fina gångarter.

Pagila sattes efter inridning direkt i avel som 3-åring. Hon lämnar oerhört eleganta individer med supertemperament och ridbarhet. Pagilas mor Pogila är halvsyster (egentligen 3/4)  med den godkända hingsten Panasso 995 e.Guinness som vann talangjakten (nuvarande 3-års championatet) och var i final både på Rikskvalitétstävlan och fyra-årschampionatet. Panasso tävlades även upp till Intermediare I, med placeringar i St. George. Pogila är även helsyster med Pagilo som vann 4-års championatet. Mormor Popea är ett elit- och diplomsto.

Fadern Janeiro Platinum blev premierad vid det svenska bruksprovet med exteriörpoängen 9-9-7-8-9. Som sexåring segrade han i kvalet till det danska unghästchampionatet i Danmark med 9,74p. Han belönades med 10 på såväl galopp som ridbarhet och 9,6 för trav, 9,3 för skritt och hela 9,8 på det samlade intrycket. Han går nu i sporten med OS 2024 som mål.
Hans avkommor är mycket lovande, med både mycket mekanik och Janeiro Platinums uttryck och högresta exteriör.

Pearl spar vi för framtida avel!

SWB_horisontell_CMYK.jpg
pärlan8.jpg

Bildgalleri

bottom of page