top of page

OM OSS

Vår avel, gård & hundar 

Magnus flyttade till Viby 1970 och har under hela sin uppväxt hjälpt till på gården. 1985 började han plugga på Ultuna till agronom och 1990 tog han över gården och även föräldrarnas entreprenadfirma.

Camilla kom in i bilden år 2000. Hon jobbade då på Ekeby Ridskola som ridlärare sedan tolv år tillbaka och fortsatte med det fram till 2005. Camilla red och tävlade även en del, men insåg någonstans under resans gång att det tog för mycket tid och att detta med avel faktiskt var ännu roligare.

2003 föddes vårt första föl, även om Magnus hade haft en del föl innan så var detta vårt första gemensamma och Camilla var fast. 2004 köptes ytterligare ett avelssto in och vi lade till VG (Viby Gård) som suffix på fölen och efterhand blev det några fler ston, både hopp- och dressyr. Dock insåg vi att det var dressyr vi brann för så vi gjorde oss av med hoppstona.

2009 upptäckte vi att även Vreta Gymnasiet hade börjat ge sina föl suffixet VG och vi bestämde oss för att byta till MVG (Magnus & Milla Viby Gård) i stället.

2016 blev året som förändrade mycket då vi köpte till den stora granngården, travanläggningen Berga. Nu hade vi marker för en betydligt större avel och fler avelsston köptes in. Det blev även några travston vars avkommor får suffixet BTB (Berga Trotting and Breeding).

Camilla jobbar mestadels med hästarna och Magnus med anläggningen. Vi har fortfarande kvar entreprenadfirman som väl egentligen är den som försörjer oss.

Dom få gånger vi är lediga behöver vi ta oss från gården och då gillar vi att resa eller vara ute i båten.

På gården bor även dom italienska vinthundarna Ester & Elsa Vi har även fyra katter, Minus & Vera som tar hand om råttorna i stallet och Felix som håller ställningen i huset.

ester.jpg
bottom of page