top of page
Alympia W
Ally stam.jpg

ALYMPIA W

f.2005 e.Rhodium- Jazz- Contango

KWPN, 169 cm, svart

 

Alympia kommer från den kända Wendy-linjen, en utav Hollands absolut bästa dressyrfamiljer som bla gett hingstar som Charmeur, Zhivago, Zuidenwind, Fürst Jazz, Wilton, Asgard´s Ibiza, Estados, BH Edelman, Grenoble & Van Gogh mfl.!

Alympias systrar är satta i avel men hon har två bröder som tävlas. Den ena brodern har placeringar i svår klass och den andre i Msv A. Hennes mor Tolympia W e.Jazz är helsyster med tre Grand Prix hästar. Tolympia är även helsyster med Bolympia som lämnat Asgard´s Ibiza e.Desperado som blev Hauptprämie-segrare 2017. 2018 vann Ibiza lilla finalen på UVM och slutade som sexa i stora finalen. 2019 var hans första lilla årgång 2 år och inte mindre än 10 hingstar blev licensierade i dom tyska hingstpremieringarna. Ytterligare en syster tävlar svår klass internationellt. Tolympia har skyhöga 184 i avelsindex i KWPN!

Fadern Rhodium e.Ferro har själv tävlat på PSG/ Intermediare I nivå och har lämnat ett helt gäng med Grand Prix avkommor i dressyr, men även några i hoppning, inte så konstigt då det även är mycket hoppblod i honom. Rhodium har även fem godkända söner varav en är GP-hingsten Capri Sonne Jr.

Alympia har tidigare lämnat fyra avkommor i Holland, varav en e.For Romance I är såld till hingststationen Lodbergen som hingstämne. 

 

Alympia fick ett riktigt fint hingstföl e.Lynch Bages 2022 och är nu såld till Lynch Bages ägare.

Avkommor

  • 2015 Kansas e.For Romance I. Såld till Lodbergen.

  • 2016 Lympia W e.For Romance I

  • 2017 Myolympia W e.Frascino

  • 2018 Abba MVG e.Frascino, avelssto hos Stall MVG.

  • 2019 Aston MVG e.Just Wimphof, död 2020.

  • 2022 Aha MVG e.Lynch Bages, till salu!

bottom of page