top of page

Vad händer?

Ja, vad händer här på gården just nu? Alla hästar gå på bete och stallet är snart helt färdigskurat för att därefter desinficeras. Emma har dragit det tunga lasset där och har kämpat på väldigt tappert, det är ett riktigt skitgöra men måste dessvärre göras.

Skörden av spannmål är klar och höstbruket är igång. Dessvärre har vi alla vallar kvar att slå och det är ett gissel med detta varannandags regn. Förstaskörden gav bra, men med låga proteinvärden för avelsdjur. Så nu hoppas jag på andraskörden, bara vi kan slå någon gång.

På torklogens tak håller det på att sättas upp solpaneler, spännande och en god investering tror jag då vi har extremt höga elkostnader.

I fredags körde vi underbara J-Lo MVG e.Skovens Rafael u.Jawa till Vilsta för att visa henne för Pia som ska rida in henne senare i höst. Hon har ett makalöst psyke den hästen och var i princip helt obrydd av att gå ifrån sina kompisar, lastas och åka till ridhus, me like! Ska fundera på lämplig hingst till henne till våren, det är faktiskt ännu roligare att betäcka dom hästar man själv fött upp och där har man ju faktiskt ännu mer kunskap om vad mödernet lämnar än dom som är inköpta.

Jag har redan börjat skissa på en liten hingstlista inför nästa år, helt sjukt egentligen då jag är helt slut efter att ha kört till Enköping månd, onsd, fred hela säsongen och lagt ut massor av pengar och dessutom haft en massa sjuka föl. Men detta med avel är en riktigt beroende framkallande drog och jag kan liksom inte få nog. Det skulle kanske behöva finnas ytterligare ett AA (anonyma avlare) för oss som är fast i drogen. Något annat jag blivit helt beroende av är svampplockning, tyvärr har jag det sämsta lokalsinnet ever så jag går vilse hela tiden. Jag brukar sätta en liten knappnål där jag ställer bilen och på så sätt hitta tillbaka när jag hamnat ur kurs. I fredags skulle jag dock bara gå i en liten skog (trodde jag) mellan vägen jag ställt bilen på och E20 och jag tänkte att här är det omöjligt att gå vilse så jag släppte ingen nål. Dock gick jag vilse rejält och kunde verkligen inte hittade tillbaka, så jag fick ringa Mange som kom och hämtade mig rätt många kilometer från där jag börjat.

Nedan lite film på Heartbreaker MVG (Harry) e.BH St Schufro u.Heart on Fire e.Hermes- Rubinstein. Jag är så himla skitdålig på att springa så fölungarna får ju inte trava på som man önskar :(. Dessutom springer han precis bredvid sin mor så det är svårt att se något över huvudtaget. Men ni får tro mig på mitt ord, han är en liten pärla!


11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Commentaires


bottom of page