top of page

Vad förväntar jag mig?!

Tänkte skriva lite om vad jag förväntar mig av kommande föl, så får vi se om det stämmer i slutänden.


Börjar med den först beräknade som är 3-åriga J-Lo MVG e.Skovens Rafael u.Jawa e.Sack- Martini. Eftersom det är J-Los första föl så är det förstås svårt att veta vad hon kommer lämna men jag har ju fått rätt många avkommor på hennes mor elitstoet Jawa och även en avkomma från hennes syster Janis + att jag sett väldigt många avkommor från denna stolinje genom min vän och kollega Angelica.


J-Lo MVG f.2017 e.Skovens Rafael u.Jawa (elit) e.Sack- Martini- FlamingoJ-Lo själv är en otroligt trevlig individ! Inte spektakulär på något sätt, men väldigt ridbar och med en balans som är ovanlig för tre-åringar. Hon har även en vilja att gå och att göra rätt. Dessutom har hon tre taktmässiga och utvecklingsbara gångarter och framförallt så är hon extremt bra i skallen.

J-Lo var 165 cm i våras, men Jawas avkommor brukar växa sent och bli rätt stora, så minst 168 cm tror jag hon blir. Hon är ganska ponnylik i sin look, något jag tror kommer från hennes far då jag sett flera efter Rafael som påminner om J-Lo. Hon är fint ihopkommen med mycket resning och välvd hals och har en något längre rygg. Rätt långa bakben, men oerhört mjuka och rätt placerade.


Majestic Taonga e.Glock´s Toto Jr- Jazz- BH Hotline .


Majestic Taonga är även han bara tre år. Vanskligt att använda så ung hingst på ungt sto kan man tycka, men eftersom jag känner mödernet rätt hyffsat så vågar jag chansa. Det man behöver undersöka lite mer på såhär unga hingstar är att det finns ridbarhet bakåt och det tycker jag att det gör på honom, både på fädernet och mödernet.


Vad tror jag då att det blir för föl. Det jag är ganska säker på är att den blir mörkbrun utan tecken. Jag tror att fadern Majestic Taonga bidrar med ännu lite mer gång och bogfrihet, fina bakben och att han förstärker den fina ridbarheten som J-Lo har. Jag tror även att han kan korta upp ryggen lite och att det blir en perfekt storlek på avkomman, runt 167-168 cm (wild guess).

Ni hör, det kommer bli en fantastisk fölunge och som jag ser fram emot den. Sannerligen spännande värre!


Om jag har rätt?! Den som lever får se ;).


204 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Kommentare


bottom of page