top of page

Välkommen Noblessa (F2)!

Jag har länge önskat mig ett Belissimo M sto och när jag blev tipsad om ett vars mor dessutom var syster med Briar så slog jag snabbt till och igår var jag och hämtade Noblessa i Örebro.

Noblessa kommer ur samma sto-familj som flera andra utav mina ston nämligen den mycket framgångsrika Spinda-familjen, Flyingefamilj 2 (F2). Dock kommer mina ston ur olika grenar av F2:an, Derrydona & Diva kommer ur Drama-grenen, Zonya & Zaida ur Stella-grenen och Noblessa ur Dorrit-grenen.

Noblessa är stor och ganska lång med fin hals, vackert huvud och mycket “bling”. Hon har lite tråkiga siffror från sitt tre-års test men rör sig mycket trevligt under ryttare. Hon har därtill ett otroligt trevligt temperament och verkar vara hur enkel som helst att ha att göra med. Hon har sedan tidigare en avkomma e.Mr Vain.

Fadern Belissimo M är känd för att lämna just trevligt temperament och bra ridbarhet, bra ben och mycket vitt. Dock kan det ibland bli lite trötta bakben, så jag får helt enkelt lägga på hingst med pigga bakben. På Horsetelex finns 846 avkommor till Belissimo, men alla är inte med där. Dom äldsta är födda 2004 och 60 stycken är godkända hingstar, 11 avkommor tävlar hittills Grand Prix och många är på väg uppåt.

Modern heter Dione och har lämnat diplom och avkommor med placeringar i både Msv hoppning och dressyr. En syster till Noblessa tävlar 135 hoppning och en bror dressyr på St. George nivå. Dione har långt mer poäng än vad som krävs för elit och detsamma gäller mormor Charis, men ingen har dessvärre ansökt om höjning till elit.

Mormor Charis har alltså lämnat Briar som bla. tagit inte mindre än 7 SM-guld, både EM-silver & brons och deltagit i tre stycken OS. Charis har också lämnat Cheiron som i sin tur lämnat Ferusa som lämnat den godkände hingsten Diomedes e.Belissimo M. Charis är helsyster med Garbo som är mor till den godkända hingsten Okeanos som även han gått Grand Prix. En annan syster till Charis har lämnat den godkände Mentes e.Okeanos. Ur stofamiljen kommer även många tävlande hästar i både hoppning & dressyr.

Till Noblessa letar jag efter en lite mindre hingst som gärna kan få korta upp ryggen lite. Jag vill ha en högställd och ädel hingst med fin front och tre bra gångarter med rappa bakben. Jag tror att Noblessas temperament tål att man lägger på något lite hetare. Faktiskt så är Noblessa och Finesse väldigt lika varann inte bara till färg och teckning utan även i kroppen. Jag skulle tro att det är ungefär samma hingst som till Finesse jag letar efter, med reservation för storleken kanske.

85 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page