top of page

Uppdatering Hjärtat!

I förra blogginlägget skrev jag om min oro för Hjärtats kommande föl, då hon hade alldeles för stort juver för att ha 6 veckor kvar fram till fölning.

Jag har haft otroligt bra hjälp av min veterinär Göran Ström och efter förra blogginlägget blev jag även kontaktad av Sveriges bästa medicinare Inge Durie, hur fantastiskt är inte det <3!

Nu står Hjärtat på både Hippotrim och Regumate (ett hormon som ska hjälpa till att hålla dräktigheten kvar) och juvret är betydligt mindre.

Juvret är inte längre stint på morgonen, även om det är större då än på em. och efter hagvistelse så är det helt normalt för att ha 3 veckor kvar till fölning.

Förra lördagen var jag helt säker på att vi skulle mista även detta föl, nu känns det faktiskt som att det kommer gå vägen och ingen är lyckligare och tacksammare än jag!

Överlever denna fölunge så ska den heta Ginger Heart, Ginger efter Göran & Inge.


Hjärtat & Harry 2019Vi har flyttat hästar i veckan, mest för att få loss boxar för kommande fölningar men även för att vänja av fjolårets föl.

James 2 år har åkt till Strömsholm för att "tämjas" lite mer inför sin inridning i höst.

Zorn 1 år har flyttat ut i lösdriften till Harry 2 år, Gullmar 29 år gick även han i pojkarnas lösdrift men sade upp sig och stod i stallet en morgon och har nu flyttat in på box.

Diwa & Viola har kommit hem på stall tillsammans med deras mödrar som efter några dagar åkt tillbaka till Berga för avvänjning som gått SÅ bra!

Kyraso & Starling har flyttat från stall till lösdrift och Lowa & Finesse har flyttat även dom.

Även Pagila har flyttat från en lösdrift till en annan och Nettan har flyttat från lösdrift till stall.

Har säkert glömt någon men det är egentligen oväsentligt. Anledningen till alla flyttningar är att få till bästa tänkbara upplevelse för alla inblandade.


Starling 2020

J-Lo är på 329 dygn idag och Glorious på 320. Men det ser ut att dröja för dom bägge, så jag säger minst en vecka till. Dock tycker jag Glorious ser mer färdig ut än J-Lo, den som lever får se. Bägge är maidenston (förstagångare) och dom kan luras brutalt.

Hjärtat är den som står på tur efter dom och därefter Nettan, Zonya & Dilba.


J-lo & Jawa 2017


Det är vår, det är fölningar på gång och livet är faktiskt helt jäkla otroligt trevligt att leva!


Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne!

Kram på Er!


361 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page