top of page

Stjärnornas hoppning!

Jag fick ett vansinnigt roligt meddelande häromdagen från en utav våra tidiga uppfödningars husse. Det stod att Casper VG e.Camaro M u.Like her mother** e.Mas Media- Precocius ska vara med i Stjärnornas hoppning på söndag med Carolina Neurath i sadeln. Jag minns Casper som en otroligt modig kille med minst en räv bakom varje öra och det ska bli så galet häftigt att nu få se honom på Friends! Allt har gått mycket bra på träningarna så vi får hoppas att han sköter sig på söndag. Jag fick även lite fina bilder från repetitionerna som ni kan se ovan.

Caspers mor Like her mother** även kallad Morsan köptes in direkt från Jägersro som tre-åring. Hon var ett under av ridbarhet och balans, men hade svår sadeltvång och hade även väldigt lätt för att “tappa” sin ryttare. Jag red henne först men insåg att hennes gångarter inte skulle räcka för dressyr och syster Cicci fick ta över. Hon hoppade väldigt bra och vi fick faktiskt en del bud på henne från namnkunniga ryttare, men hon blev kvar hos Cicci och tävlades tom 130 cm innan skada satte stopp för vidare karriär.

Avkommor till Morsan:

  1. Like her father VG e.Emmerton, stannade hos oss och tävlades av Cicci upp till 130 cm innan en illasinnad fraktur satte stopp och är numer hos sin mor i hästhimlen.

  2. Casper VG e.Camaro M, tävlar 120 cm.

  3. Clara MVG e.Casir Ask, tävlar både hoppning, dressyr & fälttävlan.

  4. Boss MVG e.Baltimore, tävlar hoppning

  5. Blenda MVG e.Baltimore, tävlar hoppning och bedömdes med 9-9,5 i hoppning på tre-års test.

Morsan visades även på Angloriks där hon blev högst bedömda häst i både hoppning och dressyr. 2013 kände vi att vi hade nåt ett vägskäl där vi valde att endast satsa på dressyruppfödning och sålde därför Morsan till ett anglostuteri. Tyvärr fick hon inga föl där och är numer en stjärna på hästhimlen.

Slå på SVT på söndag så får ni se den stora stjärnan Casper VG & Carolina Neurath ta sig an hindren i Friends arena!

Stort tack till ägarna Anders & Gina Franzén för att ni gjorde mig uppmärksamma på detta.

26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comentarios


bottom of page