top of page

Snart är det vår!

Här händer inte så mycket mer än att jag mockar skit, strör lösdrifter och fyller på foder medans husse saltar och sandar.


Eller jo, vi har vaccinerat lite föl. En del för första gången och en del för andra. Vi ligger lite efter pga. att dom varit snoriga av en barnsjukdom som vi verkar få varje höst.


Några nya hästar har kommit och några har åkt, det är därför jag har lite svårt att veta exakt hur många hästar jag har men det brukar hamna på runt 40 stycken. Jag vet dock hur många hästar det ska gå i varje hage och jag vet att jag har alldeles för många på stall :)!


I lördags åkte Fame som är såld sedan länge till sin nya matte. Hon fick med sig modern Penelli för att det ska bli så tryggt för henne som möjligt i nya stallet. Jag brukar försöka låta stona följa med i någon vecka eller två om det är möjligt, det blir så mycket tryggare för dom små då.

Jag grämer mig lite över att jag sålde henne då jag såg direkt att det var en riktigt fin häst. Men vi skulle ju dra ned och jag fick bara spara ett föl, hur bra gick det liksom ;). Men jag vet att hon kommer få det toppen och att hennes nya ägare kommer satsa på henne. Det ska bli så spännande att följa! Får Penelli ett lika fint stoföl i år är den inte till salu!


Fantastiskt fina Fame MVG e.For Romance I u.Görklintgårds Penelli e.BH Hotline. Bedömd med 88,9% på fölbedömning och en utav landets högst bedömda föl 2020.J-Lo har skadat ett öga och tagits hem på stall. Det är ett litet sår på hornhinnan och hon medicineras nu. Dock inte så allvarligt så vi hoppas på snabb bättring!


J-Lo som åring. J-Lo är e.Skovens Rafael u.Jawa (elit) e.Sack. Nu är hon dräktig med Majestic Taonga, spännande!Jag har också varit och tittat på mina hästar Nice & Janis som min syster har för utbildning. Cicci tränade dressyr för Pia och bägge hästarna var väldigt duktiga. Dom är nu fem år gamla, men Janis har fått ett föl och ligger således ett år efter.

Cicci har hela tiden velat behålla Nice då hon är så himla fin att rida, medans Janis har haft en del åsikter. Nu har det dock visat sig att Janis hoppar bättre än Nice, så det blir Janis vi behåller då det är hoppning Cicci tycker är roligast. Så Nice är alltså till salu!


Fölbild på Nice e.Zaladin MI & modern Nicole Tau e.Rubinrot. Nicole är ett 3-stjärnigt diplomsto.Jag brottas ständigt med varför jag håller på med detta i denna mörka, leriga och regniga tid. Speciellt efter att jag varit vaken till 02.00 på nyårsnatten och klockan ringer tidigt på morgonen. Då funderar jag ett extra varv på varför jag har så himla många hästar?! Men så tänker jag på att snart är det vår och då kommer fölen och då är allt förlåtet!


Nu gäller det bara att stå ut lite till, snart är våren här!

Kram på er!

160 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page