top of page

Riktigt oseriösa tankar!

Min otroligt välstammade och fina Alympia W, oftast kallad Ally har inte tagit sig på två år nu. Det som är väldigt jobbigt med henne är att hon är väldigt svår att lasta, något jag inte alls är van vid.

Hon blir inte farlig på något vis, utan fryser bara fast i backen och svarar inte på några som helst hjälper och hon är stor, väger nog en bit över 600 kg, så det är inte helt enkelt att flytta henne om hon inte vill. Därför har vi blivit tvungna att lämna henne på stationen när vi väl fått in henne och kunnat köra henne dit och så har hon fått gå kvar säsongen ut.


Detta blir förstås väldigt kostsamt, en kostnad jag absolut är beredd att ta om hon bara blir dräktig! Nu är dock fallet inte så tyvärr, så efter två säsonger tomt, men med stort hål i plånboken får man ju en del funderingar.

Tanken hittills har varit att börja tidigt och använda riktigt fertil hingst, men nu har jag faktiskt börjat fundera i andra banor och riktigt oseriösa sådana.


Alympia W e.Rhodium- Jazz- Contango, här med sonen Aston MVG som vi så tragiskt fick ta bort förra året.Vi har ju vår väldigt fina två-års hingst James och jag funderar ärligt på om vi inte ska släppa dom tillsammans i en hage i sommar. Han passar henne i princip som hand i handske, så varför inte. En gång i tiden funderade jag på att använda min då 3-årige fantastiske hingst Pagilo, men gjorde det aldrig pga att detta med buskavel håller vi inte på med här på gården ;).

Ett år senare vann han 4-års championatet som valack och jag ångrade ihjäl mig.James Dean MVG e.Harlem D- Deodoro- SackBlir det något så blir det och då får vi hoppas att hon går att seminera året efter. Hon är 16 i år, så verkligen ingen ålder tänker jag. Dock har hon mycket cystor, men det har jag haft på andra ston också som tagit sig ändå.


Ja, den som lever får se om jag vågar mig på detta projekt och gör jag det får jag väl gömma mig i en buske och skämmas, som den buskavlare jag i så fall är :).


Ha det bäst!485 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

bottom of page