top of page

Reseplanering pågår!

8b460b32-d8e5-4131-b98c-1e14784889ba

Första veckan i oktober ska vi åka och hämta hem våra hästar Alympia & Abba från Holland. Alympia är dessutom dräktig med Just Wimphof!

Det hade helt klart varit enklare att ställa dom på en buss, men jag är livrädd för smittor så det var inget alternativ. Vi hörde oss också för vad det skulle kosta att få dom hemkörda ensamma i B-korts bil, men det blev väldigt dyrt så vi hoppade det också. Nu åker vi själva ned med lastbilen och tar det som en liten semestertripp, dock krävs en hel del förarbete.

Vi började med att få lastbilen (även släpet) godkänt av Jordbruksverket. Sedan har både jag och Magnus gått kurs och blivit godkända som Djurtransportörer. Sedan krävs det en godkänd färdplan och en hel del transporthandlingar, samt hälsointyg på hästarna. Faktiskt en hel djungel att sätta sig in i, men det känns oerhört spännande och kul att äntligen få se våra hästar och träffa den fantastiske säljaren!

Nu är det full fart med sådden som gäller och på måndag kommer veterinären och gör lite dräktighetskoller. Alympia tror jag ska kollas på fredag. Hoppas verkligen att alla fortfarande är dräktiga!

På återseende!

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page