top of page

Renovering pågår!

Vi har i omgångar renoverat vårat hus och nästan varje år har vi haft ett renoveringsprojekt som vi startat upp i början av december och som måste vara klart till jul. Det brukar bli rena rama paniken dom sista dagarna. Ett år hade vi både målare och kakelsättare här den 23/12, men det hann bli färdigt mot alla odds!


2019 gjorde vi bara några små justeringar av lilla toan på nedervåningen och 2020 var nog första året som vi inte åtgärdade något inför jul, väldigt skönt måste jag säga. Det verkar som att vi äntligen blivit vuxna och tänkt till lite för i år har vi startat upp renoveringsprojektet i januari, många vuxenpoäng på det!


Tanken var att den hemska hallen skulle få sig ett uppsving men när vi åkte till vår favoritaffär 69:an där vår favoritförsäljare Fredrika jobbar så blev det genast ett mycket större projekt än vi tänkt.

Fredrika som är vän med vår Lina har tillbringat en del tid i vårt hus och har hittills plockat fram tapeter till alla våra rum vi renoverat och det har blivit klockrent.


Nu var alltså tanken bara hallrenovering, men när vi kom in till Fredrika så fick hon mig på helt andra tankar när det gäller golvet och hon sade dessutom att vi ska ha samma golv i köket som hallen. Håller verkligen med om att det kommer bli kanon om vi binder samman hall och kök mer, men det leder förstås till mer jobb. Vi insåg ganska snart också att om vi byter golv i köket behöver nog själva köksinredningen även sig ett uppsving. Så vem vet vart detta kommer sluta!


Vårt vackra gamla hus från 1796 förstördes rejält i slutet av 60-talet då någon med mer pengar än smak renoverade det helt i 60-tals stil. Den höga takhöjden sänktes och dörrhål sattes igen för att dåtidens supermoderna gabondörrar skulle passa. Den vackra pardörren byttes ut mot en villadörr med glas vid sidan, totalt opassandes på detta hus. Gabondörrarna och ytterdörren är borta sedan flera år och takhöjden har i alla rum på nedervåningen (utom hallen) nästan återställts till ursprunglig höjd. Nu har vi rivit ned taket i hallen och fått fram det gamla putstaket, tyvärr är det så trasigt då bla trappen är flyttad så det kommer inte gå att återställa men vi kan iaf höja det ca 35 cm.Vi kommer att göra spegelpanel på väggen, därav mina tjusiga ritningar. Mest för att få ett hum om hur stora ungefär. Sedan har jag provmålat lite men tycker det blir lite för ljust, jag vill ha en lite mörkare nyans och ska prova Alcros Mussla. Sedan blir det nog "marmor"golv, stora 60*60 plattor.
I veckan som kommer ska snickaren komma och titta på projektet. Vi har i det stora hela en plan, men den ändras lite från dag till dag så vi får se hur det blir i slutänden.


Även om hallen knappt är påbörjad så har jag beställt lite tavlor till den, jag är så nöjd och tycker dom blev superfina. Stort tack till Kladd by M!


Inspirerade från mina foton av Jawa & Jackie, Zonya & Zorn och Penelli & Fame.Vi har ju varit i Ridsport också, riktigt kul och ett jättefint reportage. Idag hände dessutom något oerhört roligt då en gammal uppfödare från Skåne ringde mig och tackade så mycket för ett bra reportage och sade att sådana som jag behövs i hästeriet. Helt underbart gulligt att ringa bara för att säga det, jag blev så himla glad!
Och så har jag fått lite film på Abba som är på inridning hos Evelina Johanisson, det blir nog bra med ryttare på!


Abba MVG e.Frascino u.Alympia W e.Rhodium- Jazz.


Nu ska jag fortsätta leta bilder på spegelpaneler.

Ha det bäst!

286 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page