top of page

Röntgen, lerbekämpning & Ibiza-söner!

Idag har vi exportröntgat Abba MVG, 1,5 år gammal & J-Lo MVG, 2,5 år gammal. J-Lo ett år senare än jag brukar röntga, men jag fick inte riktigt till det förra året.


Vi hade typ problem när vi skulle leda dom 50 meter till Christinas stall. Gåendes på en smal grusväg med hagar på bägge sidor där hästarna sprang helt hysteriskt längs staketet så tappade jag först Abba en gång medan Emma lyckades hålla kvar J-Lo. Efter infångande så tog vi oss ytterligare 20 meter innan Abba på nytt slet sig och även J-Lo kom lös. Ut i plöjena men infångade sattes nossnara på Abba och nu hade hästarna i hagarna lugnat ned sig så vi tog oss ända in i stallet. Pinsamt är bara förnamnet, men så är det ibland!

Väl i boxarna så var J-Lo lugn medans Abba var superstressad. Benen behövde göras rena och jag tänkte hur sjutton ska jag ens kunna gå in till Abba, men när jag väl kom in till henne så pustade hon ut och blev helt lugn och verkade tycka att jag var ett stort stöd :).


Abba röntgades först och ingen OCD hittades, däremot så hade hon en fraktur på ett kotsenben på högerbak. Mycket märkligt då vi aldrig sett någon hälta på henne. Troligtvis behöver det varken åtgärdas eller kommer att påverka henne, men bilderna ska sändas vidare för secondopinion.

J-Lo var helt ren på röntgen, så skönt!


Försökte ta en bild på Abba & J-Lo i deras nyhalmade ligghall, men dom ville inte vara med på det.Detta väder är helt vidrigt och vi har aldrig haft så lerigt någonsin. För tre veckor sedan så sade jag att det var det lerigaste och mest vattensjuka vi haft någonsin. Efter det har vi fått hur mycket regn som helst till. Vi jobbar på så mycket vi hinner med lerbekämpning och gräver bort lera och kör på sand, men det är sannerligen inte lätt att hinna med i den utsträckning det behövs. På fredag ska det äntligen bli minusgrader och jag hoppas verkligen det håller i sig!


Och så har Oldenburg haft hingstpremiering och ytterligare 3 av 4 Ibiza-söner blev godkända. Han har nu 6 godkända söner i sin första väldigt lilla kull och jag är så glad över att äga hans kusin Alympia W, hennes dotter Abba MVG och sonen Aston MVG som är till salu!


179 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page