top of page

Pris på ett föl?!

Blev så himla glad idag då priserna på årets SWB elitfölauktion var vettiga och till och med bra! Inte många föl som såldes under 100000 kr, snittpriset lär bli en bra bit över och då snackar vi exkl. moms i dom flesta fall!

Har ni någon gång funderat på hur mycket det kostar att ta fram ett föl, det har jag! Om jag får 60 000 kr+ moms så går det möjligtvis ihop sig men absolut ingen vinst, under 60 000 så är det back. Sedan beror det förstås lite på vad man gett för stoet och vilken hingst man använt och att stoet tar sig varje år annars blir förstås ekvationen en annan.

Vi brottas även med problemet att många tar ett föl på sitt sto som dom ändå tycker att dom har kostnaderna på och är glada om dom får igen det fölet kostat i tillverkning. Vi som försöker leva på detta måste räkna in stoets kostnader i kalkylen och kan dessvärre inte betala våra räkningar bara för att fölet får en bra ägare.

Sedan är det förstås så att alla föl inte är av bästa kvalite’ och då måste priset anpassas därefter. Men ett bra föl måste få kosta och inköpspriset är den lilla kostnaden i sammanhanget. Det kostar lika mycket att försörja en bra som en dålig häst, något att tänka på 👍.

Nu känns det kanske som trenden vänt och jag håller verkligen tummarna för det 🙂

SWART Portofino MVG som såldes till Therese Nilshagen på elitfölauktionen 2017


759 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page