top of page

Planer för 2021!

Just nu försöker jag tänka igenom vilka ston som ska semineras nästa år, men det är inte helt enkelt. Har nog ändå kommit fram till en plan, men det känns inte riktigt som att detta kommer gå igenom hos husse.


Vi gör ett tredje försök med Ally, hon är lite för bra för att inte kosta på det. Problemet med henne är att hon måste stå på seminstationen genom alla försök då hon är väldigt svårlastad, vilket blir ganska dyrt. En kostnad jag gärna tar om hon bara blir dräktig, men inte så kul dom sista två åren då hon inte tagit sig. Hon har en del cystor vilket gör att det inte är helt optimalt, får försöka hitta en långlinjerad hingst som passar henne och som har otroligt bra sperma och hålla tummarna för tredje gången gillt.


Alympia W e.Rhodium- Jazz- ContangoJawa fölar en bit in i juli och blir 20 nästa år. Tanken var att seminera absolut sista gången som 20-åring då jag verkligen inte vill mista henne i fölning och risken för det blir trots allt större med åldern. Nu vet jag inte hur jag ska göra då jag lovade mig själv att inte åka till seminstation på fölbrunst med tanke på att fölen är betydligt känsligare och mer mottagliga för smittor ju yngre dom är, vis av 2019-års rotavirus.

Ska jag hoppa 2021 och göra ett försök som 21-åring eller ska jag inse att detta blir hennes sista föl eller ska jag våga göra ett försök på fölbrunst? Svåra frågor!


Elitstoet Jawa e.Sack- Martini- Flamingo och Joan Jett MVG e.QuaterhitJ-Lo ska inte semineras om utan hon ska bli ridhäst.


Husses Glorious ska absolut semineras, likaså Dilba, Donna, Pagila & Noblessa.


Hjärtat får vi se hur det går med. Hon tar sig väldigt lätt, men har med sina första två föl fölat alldeles för tidigt. Hon har i år blivit hormonbehandlad så vi får se om det hjälper. Blir det samma i år igen som tidigare, så kommer vi prova embryotransfer på henne. Det är ett väldigt bra sto, så det går inte bara att ge upp.


Hjärtat och Emma TegelskärZonya är vi lite inne på att låta bära ett eget foster och även göra en embryo på. Hon lämnar så otroligt fina föl, så frågan är om det inte är värt att få ut två från henne. Vi är ju dessutom två som delar på kostnaden, men vi får se om vi vågar.


Zonya MVG e.Don Primero- Rubignon- Ampere & snygg Zorn MVG e.Bon Coeur. Zonya ser dessvärre ut som en påse nötter ;).Finesse är utlånad och jag vet inte om vi får låna Penelli ytterligare ett år eller ej. Tre-åriga Abba ska ju också semineras för första gången, väldigt spännande!


Sedan är det förstås det här med Janis. Vi hade ju tänkt sälja henne, men jag vete tusan. När jag ser hur James rör sig så är det kanske i avelsboxen hon ska vara.


Nu har även Menhammar en online-auktion och 16 dräktiga avelsston ska säljas. Bla. två systerdöttrar till vår Grodan, så husse är lite på hugget och ska nog bjuda. Dock är jag tveksam till att vår budget håller, men den som lever får se.


Herreminje, vi skulle ju dra ned! Avel är nog en utav dom värsta drogerna man kan bli fast i och i alla fall jag är rejält fast, husse är medberoende och tycker att jag behöver söka hjälp.


243 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page