top of page

Operation avvänjning!

Idag har vi påbörjat avvänjningen av hingstfölen som inte har dräktiga mödrar. Jag tycker ärligt att det är rätt jobbigt med avvänjning, men nu för tiden när jag kan ha sto & föl på olika ställen går det otroligt lugnt till. Förr när vi hade alla hästar på Viby så var det oerhört påfrestande med avvänjningen. Det gapades och skrek och både mödrar och föl var väldigt oroliga. Att försöka ha dom i olika hagar dagtid slutade ofta med att fölen sprang igenom staketet för att ta sig till sina mödrar och jag slet mitt hår och var orolig mest hela tiden.

Nu kör vi iväg stoet till Berga eller Pösa och när dom inte hör varandra så blir det oerhört lugnt förhållandevis direkt. Idag var det det inackorderade travstoet Keenonyou som fick flytta till Pösa och sonen Naranjo som går kvar i sin gamla flock tog det hela med ro. Jag var precis och tittade till Keenonyou och hon var väl inte lika tillfreds som sonen i sin nya flock även om hon känner både Lowliness och Zonya sedan tidigare. Det är dock bra att hon springer en del för då är risken för mjölkstockning betydligt mindre. I nästa vecka är det dags för några till att säras.

Det var svårt att ta bilder då snön gör att hästarna blir väldigt mörka, speciellt när jag fotar på långt håll. Dessa bilder har jag ljusat upp lite, så motiven syns hyfsat i alla fall.

76 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page