top of page

Ombehandling & prilliga hästar!

Idag har Diva fått sin andra behandling och jag ser ljust på framtiden för henne som avelssto. Det är så underbart att se henne så fräsch även om jag inte kommer försöka göra ridhäst av henne då det kanske är att be om problem. Jag har ju liksom ställt in mig på att jag är oerhört tacksam om hon funkar till avel, så det räcker så. Hon har fått stått inne med Demon som sällskap idag och det var inte populärt även om hon sköter sig!

Hästarna är rätt prilliga just nu och jag undrar om dom inte har lite vårkänslor även om det just nu blev ett litet bakslag för våren. Janis som alltid får gå in sist från hagen har blivit heltokig och jag klarar knappt att leda henne då det hoppar både fram och bak. Hon står alltid inne en kvart längre än dom andra på morgonen då hon får så mycket mer kraftfoder och det är inga som helst problem. Men helt plötsligt har hon alltså blivit helknäpp att ta in, skumt.

I morgon ska vi hämta hem gamla Grodan som även hon behöver komma in på gödning, jag hoppas hon kan bidra med lite lugn. I Grodans lösdrift är dom andra stona väldigt välgödda, så det är märkligt att Grodan inte håller hull som hon ska. Det var samma problem förra våren och då kollade vi även tänderna, men dom var helt ok. Det är kanske åldern som gör det, även om jag inte tycker att 20 år är lastgammalt och i övrigt är hon väldigt fräsch och väldigt fin i sin kropp trots många föl. Nu får hon i alla fall komma in på stall och få lite extra omvårdnad och framförallt extra kraftfoder. I samma veva blir det även avvänjning av det lilla Grodynglet som hunnit bli 8,5 månad och är en ganska kaxig tjej, så hon ska nog klara sig bra utan sin mor.

Jag såg förresten att Grodans son Mr Picolit (godkänd hingst) som har endast tre avkommor i sin första kull från 2016 har haft Tour Possession som startat en gång och då blev fyra och en annan som ska gå kvallopp i morgon, spännande! Jag är faktiskt sugen på honom till Lowliness då jag vet hur bra mödernet är och hans skattade avelsvärde är enligt hingstnämnden högt!

Här är en jättetrevlig film om Mr Picolit och två av hans förstfödda avkommor, varav den ena har gjort en start nu.14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page