top of page

Och föl blev det!

I söndags kväll fölade då Donna. Det blev en helt fantastisk liten svart hingst och allt gick otroligt bra förutom att Donna hade rätt kraftiga eftervärkar, men det gav med sig efter några timmar. Den lille krabaten var mycket stark och livskraftig och vägrade resolut att ta flaskan, men det ordnade till sig för han diade själv redan en timme gammal. Han har fått namnet Diesel MVG och är e.Totilas u.Derrydona (F2)*** e.Londonderry- Rohdiamant. Diesel har fått ett album på Stall MVGs Facebook så där hittar ni många bilder på honom.

Zonya & Zonat lämnades av på Lövsta i söndags eftermiddag och ett par timmar senare ringde dom och sade att Zonya hade svår kolik. Hon är 11 år och har aldrig haft kolik tidigare, snacka om oturligt att det händer så fort dom lämnar hemmet liksom. Dom kördes in till Ultuna och väl på plats så var Zonya fräsch. Hon behölls dock över natten för övervakning, men fick inget återfall och kunde hämtas hem på måndagen diagnosen var gaskolik. Dock hade hon hunnit ovulera, så det blev inte tillbaka till Lövsta utan hem till Viby dom fick åka.

På seminfronten så är Noblessa seminerad med Donkey Boy, Diva är med Jameson och Penelli med For Romance. Det var lite spännande då det blivit en missuppfattning med vilket bolag Jameson-sperman var skickad, så först trodde vi att den var borta. Men efter en del detektivarbete så löste det till sig och Diva blev till sist seminerad. Stort tack till bästa Myrsjö som skickade en springare extra för att hämta paketet!

Igår fick Platina & Pagila gå ut på bete på Pösa och Jawa, Finesse & Noblessa gå ut på rundbanan och idag fyllde vi på med Diva och Penelli på rundbanan. Det finns väldigt mycket bete där såg jag trots att vi har torka, men det är gödslat och ligger lågt så det har växt enormt. I morgon hoppas jag vi kan släppa Zacke & Fino och på fredag Janis, James, Taiga & Tinder på bete.

Idag är äntligen Zonat besiktad också, så nu är han såld på riktigt! Det är en fin och riktigt rörlig unge med ett mycket trevligt temperament dessutom.

Hjärtat forsätter knipa och är idag på 319 dygn. Mjölken droppar och det ser ut att kunna bli föl när som helst, jag undrar hur jag ska märka att hon ska föla då alla tecken för det varit i en vecka redan. Det är väl troligtvis när hon lägger sig ned, hon har nämligen inte legat sedan jag tog hem henne för övervakning för 8 dagar sedan. Dock larmar selen på svett hela tiden, men inte en enda gång på position. Så fölar hon inte stående så ska det nog lösa sig!

Nedan lite betesbilder från idag.

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page