top of page

Nästa på tur!

Derrydona (F2)*** e.Londonderry- Rohdiamant- Iran.

Donna är ett tre-stjärnigt diplomsto med många led elit-ston bakom. Hon har en bror med vinster i Svår dressyr. Donna är i princip raka motsatsen till Alympia då hon är väldigt långlinjerad, av mindre storlek och hennes bästa gångart är skritt, även om trav och galopp också håller hög kvalité. Donna har inte så många nackdelar mer än att hennes kors är plant och att hon om rutiner ändras kan skruva upp sig en del, sedan går förstås allt att förbättra. Det plana korset till trots så har hon väldigt fina bakben, något jag tycker är väldigt viktigt. Av förra ägaren har jag även fått veta att hon var fantastiskt fin att rida, viktigt om nåt!

Hon har fått tre föl varav den första, född på Flyinge, dog som föl. Hos oss har det blivit två avkommor hittills. 2016 föddes Diva e.Van Vivaldi och 2017 Dilba e.Fürstenball, förra året gick hon tyvärr tom. Systrarna är kopior av varandra, svarta och vackra som en dag. Diva blir stor, Dilba troligtvis lite mindre men såldes som föl så jag vet inte hur hon växt sedan dess. Temperamentsmässigt så är Diva ganska lik sin mor, medans Dilba inte hetsar upp sig i första taget.

Till Donna vill jag ha en hingst av lite större slag, gärna med långa ben. Korset är viktigt, men det gör inget om hingsten i övrigt är av lite kortare modell. Jag vill verkligen behålla den fina skritten, samtidigt som jag vill förstärka dom andra gångarterna. Gärna en hingst med stort lugn och eftersom Donna tidigare lämnat två svarta avkommor så vore det trevligt om hingsten är mörk.

En favorithingst jag har som jag tror skulle passa Donna är Donkey Boy, dock varken mörk eller svart. Hon är nu dräktig med Totilas, en kombination jag verkligen tror på, fast det gör man ju förvisso alltid ;).

Blandade bilder på Donna med föl, det går knappt att se vilket föl som är vilket. Den första är på Diva och nr 2, 3, 4 & 5 på Dilba och resten Diva.

PS. Jag har lagt till lite halvdana exteriörbilder på Ally i förra inlägget om någon är intresserad. Det är dåliga mobilbilder från idag i hagen, men man ser hur hon ser ut.

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

All in!

Comments


bottom of page